Een 26-jarige man is vrijdagochtend ontsnapt uit de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam.

Bronnen lieten eerder op de dag al aan RTV Rijnmond weten dat de gedetineerde gevlucht was in een blauwe vuilniszak die werd gedragen door een vriend. Deze vriend had net zijn straf uitgezeten en mocht de gevangenis verlaten. Justitie heeft dit verhaal in de loop van de dag bevestigd.

De ontsnapping vond rond 09:15 uur plaats. Volgens standaardprocedure is eerst de inrichting volledig gecontroleerd. Toen de gevangene daar niet bleek te zijn, is de politie gealarmeerd.

Een omschrijving van de voortvluchtige is nog niet naar buiten gebracht. De politie is een zoektocht gestart in de omgeving. De man was veroordeeld voor diefstal en heeft een gevangenisstraf tot december 2019.

Het is de tweede keer in minder dan twee jaar dat een gedetineerde van De Schie de benen neemt. In januari 2017 ging Elias A. ervandoor tijdens een bezoek aan het Sint Franciscus Gasthuis.
A. werd ruim een maand later gepakt in Noord-Brabant. Hij werd verdacht van meerdere schietpartijen, een gijzeling en mishandeling. Hij is in december 2017 veroordeeld tot acht jaar cel.
Foto