Als het op joyrides aankomt, is dit er wel voor in de boeken. Het is iemand gelukt om zo'n acht uur lang met een lege stadsbus door New York te rijden, zonder dat de busmaatschappij doorhad dat de bus weg was.

Het voertuig, nummer 1010, stond op een kruising in de wijk The Bronx en diende als pauzeplek voor buschauffeurs. Er zat dus niemand in toen iemand er 's avonds mee vandoor ging. Het is onduidelijk wanneer de busmaatschappij erachter kwam dat de bus weg was.

Wel is duidelijk dat de bus rond vier uur 's ochtends de volgende dag weer gelokaliseerd werd, ongeveer een halve kilometer van de plek waar hij eerst stond. Uit de gps-data van de bus blijkt dat de joyrider ermee naar Queens is gereden, toch zeker 25 kilometer verderop.

Het werd de dief ook wel gemakkelijk gemaakt. Volgens een buschauffeur die rondhing op de kruising waar de bus verdween, hoef je geen sleutel te hebben om een New Yorkse stadsbus te starten. "Wie wil kan zo in de bus stappen, op de startknop drukken en ermee wegrijden. Het is een groot probleem."

De politie in New York doet onderzoek naar het voorval. De busmaatschappij weigert commentaar.