Een Amerikaanse moeder heeft zich beklaagd bij luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines omdat die bij het inchecken de draak zou hebben gestoken met de naam van haar 5-jarige dochtertje. Het meisje heet Abcde, naar de eerste vijf letters van het alfabet.

De medewerkster die het meisje incheckte, lachte hardop om de naam, die volgens moeder Traci Redford moet worden uitgesproken als 'ab-city'. De grondstewardess plaatste een foto van de boardingpass op haar Facebookpagina.

Traci Redford vroeg de stewardess op te houden met lachen. Pas naderhand werd ze gewezen op het Facebook-bericht van de medewerkster. Het voorval gebeurde begin deze maand op de luchthaven van Orange County in Californië.

De luchtvaartmaatschappij heeft intussen laten weten het incident te betreuren. Southwest heeft excuses aangeboden aan het gezin en gezegd dat de medewerkster op haar gedrag is aangesproken.

Moeder Traci Redford zei tegen een nieuwszender dat haar dochter lijdt aan epilepsie en dat ze daarom altijd gebruikmaakt van de gelegenheid om als eerste aan boord van het vliegtuig te gaan. Ze vertelde ook dat ze het incident heeft aangegrepen om haar dochtertje te leren dat ze niet boos moet reageren als mensen haar uitlachen om haar bijzondere naam.