De Groningse kickbokser Tobias L. (49) sloeg zijn toenmalige vriendin deze zomer op Texel het ziekenhuis in met meerdere vuistslagen. De man, met een eigen kickboksschool in Groningen, is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

De kickbokser was in juli op vakantie op Texel met zijn vriendin en haar dochtertje. Bij de rechtzitting bleek dat de man zich eraan stoorde dat de vrouw die dag een croissant met ham voor hem kocht, terwijl ze had moeten weten dat hij geen varkensvlees eet.

Later op de dag liepen de gemoederen opnieuw hoog op in een restaurant. Het dochtertje zou niet voor hem opgeschoven zijn en uit woede sloeg hij twee net aan het kind cadeau gegeven ringetjes stuk.

Bij terugkomst in de caravan op een vakantiepark ging het mis. De man sloeg meermaals zo hard met zijn vuist op het gezicht van zijn toenmalige vriendin dat ze gecompliceerde jukbeenbreuken en een diepe snee onder haar oog opliep. De vrouw moet meerdere operaties ondergaan voor het herstel.

L. verklaarde in de rechtbank zich weinig van het voorval te kunnen herinneren, omdat hij veel gedronken had. Volgens het Noordhollands Dagblad geloofde zowel de officier van justitie als de rechter daar weinig van, omdat een ademtest had uitgewezen dat hij niet al te veel had gedronken.

De kickbokser moet ook een schadevergoeding van ruim 2800 euro betalen. 2500 euro daarvan is smartengeld.