Een boze passagier is gisterochtend vroeg op de luchthaven van Dublin opgepakt door de politie nadat hij het platform was opgerend om zijn Ryanair-vliegtuig te laten stoppen. Dat bevestigt een woordvoerster van Dublin Airport aan NH Nieuws. De man was te laat bij de gate en draaide door op het moment dat de Boeing zonder hem vertrok.

De passagier kwam samen met zijn vrouwelijke reisgenoot aan bij de gate op Dublin Airport toen bleek dat hij zijn Ryanair-vlucht naar Amsterdam had gemist. De man probeerde eerst de Boeing 737 te laten wachten door op het raam te bonken.

Toen het gebonk geen effect had, besloot de reiziger een deur die naar platform leidt te openen en rende op het vliegtuig af. Op het platform probeerde hij de piloten van het toestel al schreeuwend en wuivend te laten stoppen. Kort daarna werd hij door Ryanair-personeel tegengehouden.

De man werd ter plekke door het Ryanair-personeel overgedragen aan de politie. Die heeft de man gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau in Dublin. Het Ryanair-toestel is zonder vertraging aangekomen op Schiphol.