Het is de nachtmerrie voor iedereen die weleens via Airbnb zijn huis verhuurt: een groep van 25 man die plots in je huis staat en weigert te vertrekken. Het overkwam de Amerikaan Ben en zijn vriendin Mary.

Ben Newman uit het Amerikaanse Portland had zijn vakantiehuisje verhuurd aan een groepje van vier mensen. Tenminste, dat dacht hij. Maar tot zijn grote schrik stonden er niet vier, maar 25 mensen in zijn woonkamer. Via camera's die in zijn huis hangen, deed hij deze vreemde ontdekking.

Een bijbelgroep bleek zijn vakantiehuis te hebben ingenomen, schrijft The Sun. De krant schreef het verhaal op naar aanleiding van de tweets die Bens vriendin over het tafereel de wereld in stuurde.

Ben, die met zijn vriendin op een andere locatie zat, nam meteen contact op met één van de jongens waarmee hij de Airbnb-reservering had gedaan. Hij sprak met hem af, dat de groep een uurtje mocht blijven om hun bijbelkring te houden. Daarna zou de hele club vertrekken uit het vakantiehuisje.

Maar het werd van kwaad tot erger. Tijdens de bijbelkring kwamen er nog meer gelovigen naar het appartementje. Ook vertrok de groep niet na het afgesproken uurtje.

Ben belde nogmaals met de groep gelovigen, maar zonder resultaat. De groep maakte geen aanstalten om te gaan. Uiteindelijk nam Ben contact op met Airbnb zelf, maar de verhuursite was in eerste instantie niet van plan in te grijpen. Na meerdere keren heen en weer bellen, kregen de gelovigen de opdracht van Airbnb om te vertrekken. Wederom tevergeefs: de groep van 25 man bleef.

Ben en zijn vriendin waren er helemaal klaar mee en besloten uiteindelijk zelf naar het vakantieappartementje te rijden. De groep was er nog steeds en vertrokken uiteindelijk pas 's avonds laat.

Ben en zijn vriendin waren woedend over de gebeurtenis. Die woede werd nog groter toen ook nog eens bleek dat er dure shampoo was gestolen. Airbnb liet weten 75 dollar te vergoeden voor de diefstal.
Foto