Een boerderij in het Canadese Ontario sluit voortaan de deuren voor bezoekers. Het bedrijf kweekt zonnebloemen, maar de planten raken beschadigd door de vele amateurfotografen op zoek naar het perfecte beeld. De kans bestaat dat de boerderij voor altijd gesloten zal blijven voor het grote publiek.

Barry Bogle, de eigenaar van de Bogle Seeds boerderij in Ontario, heeft er een horrorweekend opzitten. Zijn bedrijf werd overspoeld door mensen die op zoek waren naar zijn uitgestrekte velden vol bloeiende zonnebloemen en hun gele pracht. Maar die toestroom bracht heel wat verkeerschaos met zich mee en zorgde voor schade aan de planten. Daarom sluit de boerderij voortaan de deuren voor bezoekers.

“De mensen kwamen van alle kanten en zwermden uit over alle delen van onze boerderij. We hadden geen enkele controle meer”, vertelt Bogle aan de Canadese nieuwsdienst CTV. “Daarom zijn we gesloten voor de rest van het jaar en we hebben niet de intentie om onze deuren ooit nog te openen.”

De toestroom van amateurfotografen was zo groot dat het voor heel wat verkeershinder zorgde op de naburige snelweg. De politie moest eraan te pas komen en sloot de weg volledig af. “Het was eigenlijk een flashmob, maar dan met auto’s. De Highway 6 zat over 4 kilometer volledig vast”, aldus Bogle.
Foto