Het zal weinig mensen zijn gelukt. Maar of hij er echt profijt van heeft gehad, is de vraag. Een 21-jarige man die afgelopen weekend in Heerhugowaard was gearresteerd en al geboeid in de politieauto zat, wist toch te ontsnappen. Dezelfde dag werd hij alsnog ingerekend.

De politie was in eerste instantie op weg naar iemand anders: een man die flink had gedronken en op straat zijn roes lag uit te slapen. Voorbijgangers maakten zich zorgen over zijn gezondheid.

Maar terwijl de agenten de dronken man wakker maakten en met hem in gesprek gingen, kwam een 21-jarige man langslopen die al langer werd gezocht vanwege een openstaande celstraf van 28 dagen. De agenten herkenden hem en hielden hem ter plekke aan.

De verdachte werd in de auto gezet, met zijn handboeien om. Op dat moment kwam de dronken man weer naar de politie toe lopen en eiste de nodige aandacht op. Gevolg: de 21-jarige man sprong uit de auto en rende vlug weg.

Na een melding op Burgernet werd hij weer gevonden door een andere agent met diensthond. De verdachte bleek 23 zakjes met hasj en een zakje met MDMA bij zich te hebben.