De Britse hulpdiensten hebben een opname vrijgegeven van een vrouw die hun belde nadat ze een pizza had ontvangen met daarop een berg champignons. Ze was allergisch en kreeg geen hulp van het restaurant waar ze de bestelling had geplaatst.

Nadat ze ‘999’ belde, werd de klant doorverbonden met de politie en begon de vrouw te klagen over haar bestelling. Ze vond champignons niet vies, maar ze was er gewoon allergisch aan en dat was voor haar voldoende om de hulpdiensten te bellen. “Ik heb een pizza nummer 18 besteld, dus zonder champignons, maar ze hebben mij nummer 8 gegeven. Dus eentje met de groente. Kun je dat nu geloven? Ik ben allergisch en de eigenaar van het restaurant wil mij niet helpen.”

De operator aan de andere kant van de lijn is verbaasd, maar vraagt nog beleefd wat hij voor haar kan doen? “Ik weet het niet, ik wil mijn geld terug”. Het enige wat de politieagent nog voor de boze vrouw kan doen is haar aanraden een klacht in te dienen en vragen op te hangen zodat er mensen met een echt noodgeval ook kunnen bellen. Raar volkje die Britten.