Vind je de prijzen van het fruit in de supermarkten al duur? Het kan nog een stuk erger. In Japan tel je voor een 'aiyo no Tamago' of een 'mango van de zon' maar liefst 60 euro neer. Dat maakt het stukje fruit het allerduurste ooit op aarde.

Het is niet dat de mango een zeldzaamheid is die je bijna nergens kan vinden. In de Miyazaki-regio in Japan tref je ze regelmatig aan in luxe shops. Je betaalt vooral veel geld aan de boer die al zijn tijd en liefde aan de sappige vrucht spendeert. Van kleins af aan wordt de fruitsoort in een net gewikkeld en omhoog getrokken zodat ze langs alle kanten zonlicht krijgt. De mango valt ook niet op de grond, maar beslist zelf wanneer het tijd is om naar beneden te komen. Het resultaat is een hoog kwalitatieve, rode mango die een volle en zoete smaak heeft waar veel geld voor wordt betaald.

Wie een beetje op de hoogte is van de Japanse cultuur, weet dat het geven van fruit veel betekent. Het is een vorm van respect. Je geeft het alleen bij een bijzondere gelegenheid of na een reis. Ga je naar Japan en krijg je dus zo'n mango? Dan mag je je erg vereerd voelen!
Foto