ZAANDAM - De vakantie staat voor de deur, maar de trampoline van Robin (13) en Noor (10) niet meer. De gemeente Zaanstad heeft hun geliefde speeltoestel weggehaald, tot grote verbazing en teleurstelling van de buurtkinderen.

De trampoline met valhek stond op een galerij waar alleen bewoners komen, dus niet op een doorgaande weg. Ook zat er een slot op, zodat niemand er ongevraagd op kon. Toch vindt de gemeente dat 'ie daar niet hoort. Afgelopen week stuurde de gemeente zelfs een grote kraanwagen naar de straat van Noor en Robin om de trampoline weg te halen.

"De gemeente heeft er een sticker opgeplakt dat 'ie weg moest, binnen vijf dagen. Maar wij kwamen er pas een paar dagen later achter omdat we een weekend weg waren", vertelt Noor's vader Jeroen, die contact opnam met de gemeente. "Een grote kraanwagen, om een trampoline op te pikken die je zo met twee man weg tilt."

Noor vindt het vooral oneerlijk. "Het is ook super raar dat die trampoline weg moet, terwijl hier allemaal andere dingen staan, zoals bloempotten en bankjes. En dat is eigenlijk niet eerlijk", aldus Noor.

Volgens de gemeente werd de galerij 'oneigenlijk' gebruikt en was er sprake van overlast door de trampoline. Twee toezichthouders hebben poolshoogte genomen en besloten in te grijpen, omdat er geen vergunning was aangevraagd voor de trampoline.

Jeroen vindt het ronduit belachelijk: "Ik vraag me af, waar is de gemeente mee bezig?!"
Foto