66 jaar lang liet Shridhar Chillal uit India ze groeien: de nagels van zijn linkerhand. Maar deze week liet hij ze dan toch officieel afknippen door een medewerker van het Ripley's Believe It or Not-museum in New York, waar de nagels tentoongesteld worden.

De 82-jarige Chillal was 14 jaar toen hij besloot zijn nagels te laten groeien. Een leraar op school vertelde hem destijds hoeveel moeite het hem had gekost een nagel te laten groeien toen Chillal per ongeluk de nagel van zijn docent had gebroken.

Intussen heeft Chillal sinds 2015 het Guinness World Record van langste nagels ooit aan een hand in bezit. De afgeknipte nagels hebben een totale lengte van ruim negen meter, het langst was de bijna twee meter lange duimnagel.

Om zijn nagels niet te laten breken, moest hij vooral 's nachts extra voorzichtig zijn. "Ik kan niet veel bewegen. Elk half uur werd ik wakker en bewoog ik met mijn hand naar de andere kant van het bed", zei hij.

Hoewel hij zijn nagels nu al mist, is hij ook blij dat hij weer normaal door het leven kan. Toch kan hij zijn linkerhand niet meer gebruiken, omdat zijn vingers aan elkaar zijn vastgegroeid.
Foto