Het Bluesfest in Ottawa is het een van de grootste muziekfestivals in Canada, maar er is een grote kans dat muziekliefhebbers dit jaar er niet naar toe zullen kunnen gaan. Tijdens de voorbereidingen hebben bouwvakkers een nestje met zeldzame vogels gevonden.

Op de plaats waar een van de mainstages moet komen, heeft een killdeer (een beschermde vogelsoort in Canada) een nest gemaakt met vier eieren. De dieren mogen volgens de Canadese overheid niet verplaatst worden. Als een gevolg daarvan kan het festival mogelijk niet doorgaan. “Dit is een van moeilijkste problemen die we ooit al hebben gehad”, aldus executive director Mark Monahan aan een interview met CNN.

“Als men het nest probeert te verplaatsen, is er het risico dat de moeder haar eieren gaat achterlaten”, vertelt bioloog Michael Runtz. De eieren van een killdeer doen er gemiddeld een maand over om uit te komen.

Elk jaar komen er ongeveer 300.000 mensen naar het muziekfestival dat dit jaar artiesten zoals Shawn Mendes en the Foo Fighters op de line-up had staan. Uit voorzorg heeft het festival het nest met tape laten afbakenen en security ingehuurd. Bluesfest ging normaal van start op 5 juli maar wacht nog op een definitieve beslissing van de stad Ottowa om te mogen verder gaan met het evenement.
Foto