Je kind groenten doen eten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Sommige ukjes gaan ook erg ver om onder dit vervelende karwei uit te geraken. Zo belde een Canadese jongen tot tweemaal toe de politie nadat hij gedwongen werd om salade te eten.

Politieagenten uit het Canadese Hallifax kregen deze week wel een erg vreemde oproep. Een twaalfjarige jongen belde de twee keer de hulpdiensten omdat hij door zijn ouders gedwongen werd om salade te eten. Hij vond deze opdracht zo verschrikkelijk dat hij een klacht indiende.

Hoewel de politie reageerde op de oproep, wilde ze de jongen toch ook duidelijk maken dat het bellen naar de politie alleen geldt in echte noodgevallen. “Iedereen weet hoe het voelt om iets te moeten eten dat niet lekker smaakt. Maar ik denkt dat het toch belangrijk is om iedereen, ongeacht de leeftijd, er op te wijzen dat de politie alleen mag gebeld worden als er een echt noodgeval aan de hand is. We hebben een goed gesprek met hem gevoerd en nadien alles weer peis en vree”, aldus Dal Hutchinson.