In de Verenigde Staten is een man gearresteerd voor het dronken besturen van een zitmaaier. Hij was per ongeluk op het erf van de buren beland en begon het gras te maaien.

Vind je het ook zo vervelend om het gras te maaien? De 46-jarige Barry Ridge uit de Amerikaanse staat Indiana bewijst zijn buren al eens graag een dienst door dronken hun gras af te rijden met zijn zitmaaier. Ze zijn hier echter niet zo mee opgezet.

Geschrokken buren waarschuwden de politie toen een man zomaar hun erf op reed en het gras begon te maaien. De agenten gingen meteen ter plaatse en namen een alcoholtest af bij de onruststoker. De test wees uit dat Ridge 0,189% alcohol in zijn bloed had. In Indiana is de wettelijke limiet 0,08%. De man had dus veel te veel gedronken.

Het is ook niet de eerste keer dat Ridge wordt gearresteerd voor het dronken rondrijden met zijn zitmaaier. De man heeft al eerder dergelijke feiten gepleegd. Hij is overgebracht naar de Johnson county-gevangenis waar hij zijn proces afwacht. Zijn buren zijn opgelucht dat hij de straat niet langer kan terroriseren door ongevraagd zijn diensten als tuinier aan te bieden.