Een man in de Amerikaanse staat New Hampshire is opgepakt nadat hij een politiehond probeerde te bijten.

De politie ging af op een schietpartij in het dorp Boscawen. Terwijl agenten de situatie onder controle probeerden te krijgen, bleek dat een van de verdachten zat verstopt in een trailer aan de achterkant van het pand.

De verdachte weigerde naar buiten te komen. Zelfs nadat de glazen deur werd ingetrapt, gaf hij zich niet over. Een agent stuurde daarom een politiehond op hem af. Hij bleek zich te verstoppen onder een stapel kleren, maar de hond kon hem snel opsporen.

De verdachte begon hond Veda en meerdere agenten te trappen en slaan. Tijdens de vechtpartij nam hij de hond in een wurggreep en beet hij in haar hoofd. De hond beet terug en de verdachte werd uiteindelijk uitgeschakeld met een stroomstootwapen. "Een bijtwedstrijd met een politiehond, dat ga je niet winnen. Daar zijn ze best goed in," zei een van de agenten.

De man is opgepakt, hij bleek al gezocht te worden voor andere misdaden. Daar komen nu verdenkingen bij van verzet bij een arrestatie, het dwarszitten van een politiehond en geweld tegen een agent.

Met hond Veda gaat het goed. Het beestje is medisch gekeurd en kan haar werk inmiddels weer voortzetten.