“Jingle Bells”, een van de bekendste kerstliederen ter wereld, wordt nu racistisch genoemd.
Een theaterdocent aan de Universiteit van Boston beweert dat het kerstlied een ‘problematische geschiedenis’ heeft omdat het oorspronkelijk werd opgevoerd om de spot te drijven met Afro-Amerikanen.

“De erfenis van ‘Jingle Bells’ is er een waar zijn blackface en racistische oorsprong subtiel en systematisch uit de geschiedenis zijn verwijderd ‘, schreef Kyna Hamill, een theaterhistoricus van het BU, in haar onderzoekstheater’ Theatre Survey ‘over het verhaal’ Jingle Bells.”

“Hoewel ‘One Horse Open Sleigh’, voor de meeste van zijn zangers en luisteraars, zijn raciale verleden heeft afgeschud en zijn plaats heeft ingenomen in de schijnbaar onproblematische romantisering van een normale ‘witte’ kerst, maakt aandacht voor de omstandigheden van zijn uitvoeringsgeschiedenis reflectie mogelijk over haar problematische rol in de constructie van zwartheid en witheid in de Verenigde Staten,” schreef ze.

Hamill begon onderzoek te doen naar de geschiedenis van de beroemde kerstliederen na een zogenaamde “Jingle Bells War” – een geschil tussen twee steden, Medford, Massachusetts en Savannah, Ga. – die beweren de geboorteplaats te zijn van het lied geschreven door James Pierpont.

“Zijn oorsprong kwam voort uit de economische behoeften van een altijd mislukte man, de raciale politiek van antebellum Boston, het klimaat van de stad, en het intertheatrale repertoire van commerciële blackface-artiesten die tussen Boston en New York heen en weer reisden,” schreef Hamill.

De sporen van Blackface Minstrel-oorsprong zijn te vinden in de muziek en de teksten, evenals de ‘elementen van’ mannelijke show, ‘opschepperij en het ongebreidelde gedrag van het mannelijke lichaam op het toneel’, schreef de auteur.

De songtekst, voegt Hamill toe, “kent geen echte originaliteit,” en verwijst naar dingen als “Miss Fanny Bright” en “dashing through the snow”, verbindt het nummer met blackface dandy, volgens haar onderzoek.

“Woorden als ‘thro’, ‘do’t’ en ‘upsot’ duiden op een raciale uitvoering die probeerde ‘zuidelijk’ te klinken voor een noordelijk publiek, ‘schreef Hamill.

“Zoals ik in mijn artikel al zei, is de eerste gedocumenteerde uitvoering van het nummer in 1863 in een blackface-minstreelhal in Boston, hetzelfde jaar dat het auteursrechtelijk beschermd werd,” vertelde Hamill aan Fox News. “Er is veel onderzoek gedaan naar de problematische geschiedenis van dit soort entertainment uit de negentiende eeuw.”

Hamill zei dat haar onderzoek al twee jaar lang openbaar is en niets met Kerstmis te maken heeft.

Twitteraars werden gek van het SJW gedram:

“Jingle Bells is racistisch, White Christmas is racistisch, Baby it’s Cold Outside is seksistisch. Wat is er in vredesnaam gebeurd met het Amerika waar ik ben opgegroeid, waar mensen niet elke dag wakker werden en iets probeerden te vinden om zich beledigd door te voelen? ” Schreef een Twitter-gebruiker.

“Jingle Bells, jingle bells, jingle all the way, oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh ! Het is niet racistisch, “schreef een ander. “Die professor is een idioot. De acteurs hadden een zwart gezicht omdat zwarten in die tijd niet mochten acteren. Omdat ze het zongen, maakt het niet racistisch.”