@allone:
Quote:
Om de resterende delen ook te verwarmen; moet je doorgaan met de straling waardoor de eerder genoemde apolaire moleculen nog warmer worden en waarschijnlijk helemaal kapot gaan.
Ridicule onzin. Moleculen, en zeker watermoleculen (bipolair bij uitstek) gaan niet kapot. Dan zou je ontleden in waterstof en zuurstof.
Ongelijkmatige verwarming is een bekend gegeven, daarom moet je, als je kookt, en niet alleen opwarmt, roeren. Dat staat in het instructieboek. Echter, ongelijkmatige verwarming krijg je ook bij koken. Probeer maar eens met rijstebrij of iets dergelijks.
Quote:
de moleculen in het eten gaan op extreem hoge snelheid trillen, waardoor dan ook warmte ontstaat door de wrijving van de moleculen onderling.
Trillende moleculen
is warmte. Ook bij koken gaan de moleculen trillen. Er is geen principieel onderscheid tussen koken in een magnetron of op vuur. Ongelijkmatige verwarming (tenzij bij koken in een waterbad) is bij een magnetron eerder minder dan meer.
Bij gewoon koken gaat de warmte van buiten naar binnen (bijvoorbeeld bij een hele aardappel). De buitenzijde is heet, terwijl de binnenkant nog rauw is.
In alle cellen zit water, dus alle cellen warmen op, afhankelijk van de hoeveelheid water in de cel. Meer water = sneller opwarmen.
Cellen die kapot gaan? Uiteraard. Daarom kook je. Kapotte cellen zijn makkelijker te verteren dan hele.
Ik heb het artikel niet gelezen, weet dus ook niet waar het weg komt. Ik zit met een lage snelheid verbinding met beperkte Mb's, vandaar.
Maar uit mijn beperkte kennis van de moleculaire biologie acht ik de quotes niet echt ter zake doend.
Ze vertellen simpelweg wat er gebeurd als biologische structuren verwarmd worden. Op wat voor manier dan ook.