Een vlucht van ruim drie uur doorbrengen in het gangpad. Het overkwam zeven passagiers die vorige maand van Pakistan naar Saudi-Arabië vlogen. Het vliegtuigpersoneel had extra passagiers aan boord gelaten en hen handgeschreven boarding passes gegeven.

Dat blijkt uit een verslag in het Pakistaanse nieuwsblad Dawn. Hoewel er 409 passagiers waren toegestaan op het toestel, werden er 416 toegelaten. Op de officieel geregistreerde passagierslijst stonden de extra reizigers niet vermeld.

Met het toelaten van extra passagiers heeft Pakistan International Airlines (PIA) veiligheidsrisico’s genomen. Zo zijn er voor passagiers zonder zitplek geen zuurstofmaskers en reddingsvesten aanwezig.

Piloot Anwar Adil vertelde Dawn dat hij pas doorhad dat er extra passagiers waren toegelaten nadat hij was opgestegen. "Ik kon niet meer op tijd landen."

Een woordvoerder van PIA vertelde de BBC dat er een intern onderzoek is gestart en dat er een gepaste actie zal worden ondernomen.

De vliegtuigmaatschappij kampt al jaren met grote schulden, beschikt over verouderde vliegtuigen en gaat gebukt onder een reeks corruptieschandalen.

In 2013 werd een piloot gearresteerd, omdat hij onder invloed van alcohol was toen hij een vliegtuig met 150 passagiers aan boord bestuurde. Afgelopen december crashte er een PIA-toestel in de Pakistaanse stad Abbottabad. Alle 48 inzittenden overleefden de ramp niet.