Tijdens een wapendiscussie heeft een Amerikaan per ongeluk zichzelf en zijn vrouw verwond met een pistool. De 81-jarige man wilde zijn wapen tonen aan een andere kerkganger, maar hij was vergeten dat het wapen geladen was.

De kogel ging dwars door zijn hand heen en raakte daarna ook nog zijn vrouw, die naast hem in een rolstoel zat. Ze werd geraakt in haar buikstreek en vervolgens doorboorde de kogel haar rechterarm. De vrouw moest geopereerd worden, maar beiden kwamen er gelukkig zonder levensbedreigende verwondingen vanaf.

"We hielden net een gesprek over wapens in kerken", vertelde een getuige aan BBC News. De aanleiding hiervoor was de schietpartij in een kerk in Texas twee weken geleden. De kerkgangers van First United Methodist Church in Tellico Plains (Tennessee) zochten een antwoord op vragen als: moeten er wapens aanwezig zijn in gebedshuizen als bescherming?

"Het was nogal schrikken toen het wapen van de man plots afging", aldus de getuige. "Uit het niets klonk een luide knal en hoorde ik de vrouw stamelen dat ze was neergeschoten."