Wie tegenwoordig in de Efteling een ritje wil maken in de Python, kan vooraf een plekje reserveren. Zo hoef je niet oneindig lang in de rij te staan. Handig, maar het nieuwe systeem blijkt niet helemaal waterdicht. Software-ontwikkelaar Jan van Kampen uit Beverwijk wist het systeem te kraken.

Het kostte Van Kampen een uur om het systeem te hacken. Tamelijk eenvoudig dus. Hij bouwde ook een app waarmee hij eindeloos toegangscodes kan genereren om zo - mocht hij dat willen - de hele dag in de python te zitten. Iets wat hij overigens niet heeft gedaan.

Via Twitter heeft hij het pretpark laten weten van zijn ontdekking, want hij wil het experiment niet verpesten. Tegen pretparkwebsite Looopings.nl vertelt hij: "Het is wel innovatief en daar ben ik een voorstander van. Daarom laat ik alleen geselecteerde proefpersonen toe op mijn website. Als ze een goede reden hebben. Ik ga het niet openstellen voor iedereen."

De Efteling zegt het jammer te vinden dat het systeem gehackt is en heeft Van Kampen uitgenodigd om het te bespreken, en om een oplossing aan te bieden. De 'hacker' heeft zich inmiddels gemeld bij de Efteling, maar heeft nog geen contact met ze gehad.