Zeker vijf ouderen in de Duitse grensregio bij Sittard zijn de afgelopen weken bestolen na telefonisch te zijn benaderd door nep-agenten. Zij haalden de senioren over geld af te geven aan een ‘agent’ die later bij hen aan de deur kwam.

Een 84-jarige vrouw uit Selfkant werd afgelopen zondagavond gebeld door iemand die zich uitgaf als politieagent. Hij vertelde haar dat ze kon helpen in een lopend onderzoek naar een bankmedewerker, die zou samenwerken met een inbrekersbende. Daarvoor zou ze een geldbedrag van haar rekening moeten halen. Dat zou ze dan moeten overhandigen aan een ‘collega’ van de agent, die bij de 84-jarige aan de deur zou komen. Het slachtoffer werd beloofd dat ze later het geld zou terugkrijgen.

De vrouw gaf zo afgelopen maandag een groot bedrag af aan een onbekende man, die rond het middaguur bij haar aanbelde.

Eerder trapte ook een 76-jarige vrouw uit Wegberg in de babbeltruc. Haar werd door een nep-agent telefonisch wijsgemaakt dat het dievengilde haar huis in het vizier had. Het daarom beter zijn het geld dat ze in huis had in bewaring te geven bij een ‘politieagent’ die bij haar zou langskomen.

Bij de Duitse politie zijn nog vier gevallen bekend, waarbij de oplichterstruc is mislukt.