De voor de kust van Oudemirdum neergehaalde boordschutter Stanislaw Pisarski (26) wordt niet herenigd met zijn rechterbeen.

Zijn kuit komt met de stoffelijke resten van radiotelegrafist Henryk Sikorski (24) en navigator Maciej Socharski (33) in n kist. Die wordt in september ter aarde besteld op de Nieuwe Oosterbegraafplaats in Amsterdam.

,,Ze vlogen met elkaar, sneuvelden met elkaar, dus stoppen we alles bij elkaar in, aldus commandant Geert Jonker van de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL). Er volgt geen gepuzzel met lichamen, meldt hij. Wel krijgen de mannen elk een grafsteen.

Het trio maakte deel uit van de zeskoppige bemanning van de Vickers Wellington, die in de nacht van 8 op 9 mei 1941 door een Duitse nachtjager boven het IJsselmeer werd neergehaald. Vanwege zandwinning moest de bommenwerper worden geborgen. Dit gebeurde vorig jaar.

In het wrak werden de lichamen van Sikorski en Socharski aangetroffen, alsmede het al 75 jaar vermiste rechterbeen van Pisarski.