De intercity tussen Roosendaal en Zwolle is vanochtend door nog onbekende oorzaak een wagon kwijtgeraakt. Vlak voor station Tilburg schoot om 8.26 uur de achterste wagon los. Het treinstel remde uit zichzelf en kwam tot stilstand. De machinist wist de wagon weer aan te koppelen en de reis te vervolgen.

"Net voor Tilburg begon de trein snelheid te minderen", vertelt reiziger Jacqueline Goossens op Omroep Brabant. "Daarna remde de trein heel hard en stonden we stil. Toen werd er omgeroepen dat we door een spontane ontkoppeling het achterste deel van de trein verloren waren".

Volgens Goossens, onderweg naar haar werk, veroorzaakte de melding geen paniek. "Maar wel voor hilariteit".

De trein wachtte vervolgens, waarna het verloren treinstel - dat op enkele meters afstand was gestrand - weer werd aangekoppeld. "We kregen de melding ons goed vast te houden", aldus Goossens. "We vroegen ons af hoe hard dit dan zou gaan, maar dat viel mee. Het is wel een heel vreemde ervaring. Bizar dat zoiets kan gebeuren."

Het is onbekend hoeveel passagiers het verloren treinstel vervoerde. Ze zijn in elk geval niet in gevaar geweest. De NS tast nog in het duister over de oorzaak en laat het treinstel onderzoeken. Een woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving en Transport meldt dat ook die instantie een onderzoek instelt.