De politie in Almere waarschuwt voor een nieuwe manier van oplichting, waarvan oudere automobilisten in Utrecht onlangs al het slachtoffer werden.

Tenminste drie ouderen belden de politie omdat er een onbekende man bij hen in de auto was gestapt. De man betichtte hen ervan dat zij zojuist een aanrijding hadden veroorzaakt en eiste vergoeding van de schade. De man wilde de zaak contant afhandelen en had geen interesse in het invullen van een schadeformulier.

Volgens de politie heeft één van de melders daadwerkelijk een paar honderd euro aan de man gegeven. In twee andere gevallen liet hij zich afschrikken door de reactie van het slachtoffer.

Geen van de melders had iets van een aanrijding gemerkt. Volgens de politie ontdekten twee van hen wel schade aan de eigen auto. Omdat de verhalen erg op elkaar lijken, denkt de politie dat er een oplichter actief is. Mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, worden dan ook opgeroepen zich te melden.

De politie adviseert automobilisten om altijd gezamenlijk een schadeformulier in te vullen en nooit in te gaan op een verzoek om schade contant af te handelen.