hr
jaargang -23 - laatste artikel 8-5 08:00 - 74505 artikelen - nu online 36 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Mededelingen - Mededelingen - Mededelingen - Mededelingen - Mededelingen


[1] 2

De plannen voor WMR

09-01-24 10:05:22
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
Bedankt voor alle feedback, gelukkig heb ik niets gehoord waar ik van schrik ok

Onderstaand vind je een inzicht in de plannen die ik heb. Dit zal helaas niet allemaal van vandaag op morgen klaar zijn, maar dit is waar ik de komende tijd aan wil werken.

Ik hoor graag wat jullie er van vinden, zodat er bijgestuurd kan worden indien nodig.

Geen krant meer
WMR profileert zich nu als krant met rare artikelen. Dat is de kern en had ik graag zo gehouden, maar dat brengt steeds meer problemen met zich mee. We schrijven de artikelen namelijk niet zelf, maar halen ze van andere sites. Terecht dat die sites daar moeite mee hebben natuurlijk, want zij steken geld in het maken en wij gebruiken het. Daarom zag je al steeds vaker alleen nog een enkele zin van een artikel en dan een link.

De artikelen zijn de kern en moeten dus zonder meer blijven, maar het moet wel anders.

Socialer
Daarom wordt WMR meer een sociaal platform waarop iedereen vreemde artikelen, afbeelding en video's openbaar kan delen op zijn eigen profiel. Je kan dan zelf een leuke samenvatting maken van het artikel of het helemaal opnieuw schrijven. De mods zien de links die gedeeld worden en kunnen deze markeren als "Homepage waardig" en dan verschijnen ze op de homepage.

Op die manier houdt je net als nu een leuk overzicht van de allerleukste artikelen, maar voorkomen we dat we plagiaat plegen. Wel zo eerlijk en leuk voor iedereen.

Profiel
Omdat iedereen zijn eigen profiel krijgt waar hij dingen kan delen, zullen er dus ook artikelen zijn die niet op de homepage komen. Ook krijg je hier de vrijheid om eigen inbreng te delen. Een grap, foto of verhaal, zodat je een variant hebt op de oude blogs. Dit ken je waarschijnlijk al van andere sociale media. Ook hier kunnen mods iets markeren als "Homepage waardig" om de leukste zaken onder de aandacht te krijgen.

Volgen
De vriendenlijst van nu blijft bestaan met een andere naam, maar krijgt wat meer inhoud. Omdat iedereen dingen kan delen op zijn eigen profiel, wil je natuurlijk ook van bepaalde mensen wat zien. Naast de homepage krijg je dus ook je persoonlijke overzicht, waarin de dingen staan die jouw vrienden hebben gedeeld. Dan blijf je ook lekker op de hoogte.

Ook zal je van deze mensen zien of ze online zijn of niet en kan je ze een persoonlijk berichtje sturen. Verjaardagen wordt hier ook zichtbaar.

Reacties
Uiteraard kan je ook dadelijk nog reageren op alles wat er gebeurt, zoals de gedeelde artikelen en berichten.

Persoonlijke berichten
De huidige e-mails (persoonlijke berichten) zullen worden omgezet naar een chat variant (FB messenger / whatsapp-achtig) om een vloeiender gesprek te creëren. Ook kan je een groep starten met één of meerdere personen, zodat je ook samen kan chatten of dingen kan opsplitsen in losse onderwerpen.

Spelletjes
Het huidige forum wordt eigenlijk alleen maar gebruikt om spelletjes te spelen. Ik wil proberen om deze spelletjes echt als spelletjes te gaan maken, zoals bijvoorbeeld Galgje. Het is dan natuurlijk heel makkelijk om automatisch letters goed te keuren, maar dan verliest het voor mijn gevoel de charme die het nu heeft van het samen spelen. Ik wil dus proberen om hetzelfde ontspannen karakter erin te bouwen waarin daadwerkelijk iemand spelleider is.

Bij de woordenspelletjes wil ik het bijvoorbeeld zo maken dat er echt een verhaal zichtbaar wordt van alle zinnen die worden toegevoegd.

Algemeen
Los van bovenstaande zaken zullen een aantal dingen blijven (al dan niet in dezelfde vorm) zoals de emoticons, avatar, ranking, @mijnnaam reacties, plaatjes en opmaak.

Omgang
Door bovenstaande wijzigingen wordt een deel natuurlijk meer zoals andere sociale platforms. De huidige omgangsnormen moeten echter bewaard blijven dus er zullen strengere regels komen dan bij andere platforms over wat je mag zeggen. Het is niet bedoeld als een "Vrijheid van meningsuiting dus zeg maar wat je wilt" platform, maar een gezellige plaats voor rare, vreemde en leuke dingen.

Technisch
De grootste uitdaging zit er in om de bestaande gegevens allemaal om te kunnen zetten in de nieuwe versie. Voor sommige zaken gaat dit makkelijk, voor andere is handwerk nodig of zullen er kleine foutjes in komen. Mijn hoofddoel is dat nieuwe inhoud perfect werkt en dat oude zaken zoveel mogelijk worden overgenomen. Waar dat niet kan, wordt een "historie functie" gemaakt, zodat je er wel nog bij kan.

Ook wordt het helemaal opnieuw gemaakt, zodat het goed werkt op mobiel, tablet en computer. Daarnaast komt er voor de mods een apart beheerplatform om alle nieuwe/aangepaste functies makkelijk te kunnen beheren, zonder daar meer tijd mee kwijt te zijn.

(oud)Leden
Om de relaties (bijvoorbeeld e-mails) te kunnen bewaren, zullen alle oud-leden mee komen naar het nieuwe platform. Wel kan je niet direct inloggen in je oude account, maar is het nodig om deze eenmalig te migreren. Je moet dan inloggen met je (oude)gebruikersnaam en (oude)wachtwoord en een e-mailadres en nieuw wachtwoord opgeven. Daarmee wordt je account omgezet en kan je vanaf dan inloggen met je (nieuwe) e-mailadres en wachtwoord.

Dit is nodig om de beveiliging te verbeteren, spamaccounts beter te kunnen weren en te voldoen aan privacy wetgeving.

Roept u maar
Zoals gezegd, laat maar weten als je iets niet ziet zitten of als je juist enthousiast bent. Ik moet nog beginnen en dus staat er nog niets vast. Dat maakt het makkelijk om plannen nog te wijzigen of bepaalde onderdelen meer of minder prioriteit te geven.

Laatste edit 09-01-2024 10:16

09-01-24 10:46:26
Sjaak
Moderator


WMRindex: 21.261
OTindex: 53.557
Ik ben alvast heel enthousiast. Logisch dat er dingen moeten veranderen en je grondige plan van aanpak bevalt me.

09-01-24 10:52:31
Buick
Oudgediende


WMRindex: 5.212
OTindex: 1.093
Ik ben enthousiast, maar heb nog geen idee hoe het gaat worden.
Maar ik buig gewoon mee en anders vraag ik anderen hoe dingen werken.

09-01-24 12:48:29
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.603
OTindex: 7.908
Klinkt goed! #ok

Voor veel mensen zal een bètaversie duidelijker maken hoe het eruit zal komen te zien en ik verwacht dat je dan nog wel een en ander aan opmerkingen en verzoeken zult krijgen.

Er zijn intussen meerdere draadjes waar we suggesties kwijt kunnen, elk met een iets andere invalshoek. Laat ik maar hier verdergaan en hopen dat een en ander niet te onoverzichtelijk wordt:

Sinds de start van WMR is het gebruik van emoticons erg populair geworden en de keuze op de huidige site is nog vrij beperkt. Mijn eerste suggestie is dan ook om een uitgebreider standaardcorpus emoticons in te bouwen en daarnaast op individueel niveau het importeren daarvan uit externe verzamelingen makkelijk te maken.

Ik ben verder heel heel benieuwd wat er op het gebied van visuele content mogelijk en haalbaar zal zijn. Dat hangt natuurlijk samen met o.a. de citeermogelijkheden die ook voor artikelen gelden, maar ook met bandbreedte en datakosten.
Aanhakend aan de emoticons is misschien nog te denken aan dingen als een koppeling met een verzameling animated gifs of zo.

09-01-24 13:37:52
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
@venzje: Dit is het laatste draadje als het goed is. Hierin zijn de opmerkingen uit de eerste vraag om feedback meegenomen, waarin ik volgens mij alle punten benoemd heb.

Ik vond de plannen wel handig om even apart te vermelden en niet op pagina x van een oud bericht.

Verder is het de bedoeling dat het wel visueler wordt. De meeste kranten die hier gebruikt worden bieden specifieke informatie aan om te delen, inclusief afbeelding. Daarvan moet natuurlijk wel duidelijk zijn dat het om links naar hun pagina gaat en kunnen we niet los gebruiken. Dit moet overigens altijd embeded worden van hun website en mag ik niet overnemen, dus die bandbreedte hangt bij hun vast.

Los daarvan heb ik vanuit mijn bedrijf enkele terabytes aan opslag beschikbaar en vrijwel onbeperkte bandbreedte, dus dat maakt het leven wat makkelijker voor mij, dan het voor @Voogeltje was.

De opmaak van de reacties is een van de belangrijkste punten waar ik over zit te dubben. Opmaak (bold, italic, underline, etc) is leuk, maar ik denk dat ik dat voor hoofdonderdelen ga bewaren en de reacties wat "platter" wil houden. Het wordt eigenlijk maar heel weinig gebruikt en geeft wel wat kopzorgen.

Reageren met afbeelding en de standaard emoji's van bijvoorbeeld een telefoon wil ik wel toevoegen. Het omzetten van de huidige emoji's wordt waarschijnlijk een apart vinkje bij een reactie waarin je aangeeft dat je bijvoorbeeld : ) wilt omzetten naar :), of juist niet.

Als het wat uniformer werkt ten opzichte van andere sites en apps, dan maakt dat het leven waarschijnlijk makkelijker.

Laatste edit 09-01-2024 13:39

09-01-24 17:15:43
Grouse
Oudgediende


WMRindex: 5.599
OTindex: 4.890
Krijgen we nou wel alle berichten te zien of alleen van vrienden? 8O

09-01-24 18:41:37
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.695
OTindex: 94.749
Wat fijn dat je er zo grondig ingedoken bent. Al de voorgenomen plannen gaan mij helaas ver boven mijn pet maar dat is niet erg.
Als ik ergens niet uitkom zullen er vast lieve mensen zijn die het me wel duidelijk willen maken.

Maar wat betreft de blogfunctie, is dat haalbaar of niet meer?

10-01-24 08:28:51
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
Quote @Grouse:
Krijgen we nou wel alle berichten te zien of alleen van vrienden? 8O


Alles zal openbaar zijn, dus je kan sowieso alle berichten zien.

Maar de hoop is dat al die stille gebruikers ook eens actief worden en dan kan het wat overweldigend worden om alles van iedereen te zien. Daar wil ik op voorbereid zijn:D

14-01-24 18:01:46
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.914
OTindex: 90.856
@DrZiggy: zo te zien was je een groot deel van de zondag hier bezig :)
Nogmaals bedankt 🙏

14-01-24 19:39:59
Beereekhoorn
Oudgediende


WMRindex: 1.220
OTindex: 8.561
Ik zie nog geen problemen en wel veel plezier :)

Ik wacht af en drnk dat het goed gaat komen dank je wel @DrZiggy:

15-01-24 12:44:02
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
@allone: ja het was een drukke dag om alle data uit te zoeken en opnieuw in te richten.

Het begin is gemaakt ok

15-02-24 07:36:07
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.603
OTindex: 7.908
@DrZiggy: Is er nog nieuws van het vernieuwingsfront?

15-02-24 12:11:48
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
@venzje: Alle tabellen uit de database die ik wil meenemen zijn inmiddels opnieuw gestructureerd. Die kunnen nu gesynchroniseerd worden met de nieuwe versie, zodat we straks helemaal up-to-date over kunnen.

Daarnaast is er een voorzichtig begin gemaakt met een nieuwe opmaak. Die kan nog volledig wijzigen, maar het geeft misschien een idee welke richting ik op wil.

voorbeeldje

Belangrijker voor mij is nu dat alle functies die nodig zijn gemaakt worden. Inloggen, reageren, rapporteren, delen, berichtjes sturen, forum, externe links ophalen, etc.

En dan aan de achterkant natuurlijk ook nog alle beheertools.

Als het technisch allemaal werkt, komt de opmaak nog eens onder de loep.

Al was ik liever vandaag dan morgen klaar, het is veel werk en omdat de huidige versie nog gewoon werkt, kan ik er gelukkig toch de tijd voor nemen.

15-02-24 12:19:06
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
ps> Ook de oude blogtabellen zijn overgenomen. Dat is inmiddels 9 jaar oud, maar dat vond ik wel leuk om terug te laten zien aan de makers.

Of de oude blogs ook publiekelijk terugkomen, ben ik nog niet over uit. Misschien na keuze van de maker zelf.

Voor nieuwe blogs komt zeer waarschijnlijk wel direct ruimte.

15-02-24 12:29:48
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.914
OTindex: 90.856

15-02-24 12:38:30
Emmo
Stamgast


WMRindex: 65.780
OTindex: 28.425
Quote @DrZiggy:
Voor nieuwe blogs komt zeer waarschijnlijk wel direct ruimte.
Dat zou mooi zijn.

16-02-24 07:26:00
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.603
OTindex: 7.908
@DrZiggy: Dat voorbeeldje oogt in elk geval al een heel stuk moderner. ok

22-02-24 15:53:15
Grouse
Oudgediende


WMRindex: 5.599
OTindex: 4.890
@DrZiggy: Zijn de oude blogs bewaard? 8O
Dat zou wel heel leuk zijn.
Maar inderdaad, toestemming en zo. Er zijn ook blogs van overleden leden die ik graag nog eens terug zou lezen. Dat lijkt me een uitdaging.
Maar de voorbeeldpagina ziet er nu al gelikt uit :ja

25-02-24 12:43:02
botte bijl
Oudgediende


WMRindex: 90.799
OTindex: 39.076
Mooi dat WMR is gered. Heb geen idee wat ik van de veranderingen kan verwachten, zal het ondanks de Long Covid mist wel kunnen leren, als ik het niet meer op de smartphone hoef te doen....

25-02-24 12:55:21
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.914
OTindex: 90.856
@botte bijl: *)

Waar is je computer?

Laatste edit 25-02-2024 12:57

07-03-24 18:47:34
Buick
Oudgediende


WMRindex: 5.212
OTindex: 1.093
@botte bijl, als er 1 het doorhebt hoe het werkt dan weet heel snel iedereen het.
Mensen op wmr helpen elkaar. Dat is wel de kracht van wmr.

03-04-24 14:16:53
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.603
OTindex: 7.908
Wat nu? Een pop-up op WMR?
Moet ik nu ineens allerlei commerciële partijen toestemming gaan geven om mijn gegevens te misbruiken?

03-04-24 14:18:45
Sjaak
Moderator


WMRindex: 21.261
OTindex: 53.557
@venzje: Die heb ik gemist.

04-04-24 08:59:08
DrZiggy
Administrator


WMRindex: 4.544
OTindex: 206
S
@venzje: Dat is een vereiste van Google helaas. Vroeger hadden we een hele kleine cookie melding, maar vanwege aangescherpte wetgeving moet dat aan meer voorwaarden voldoen.


13-04-24 10:58:04
Grouse
Oudgediende


WMRindex: 5.599
OTindex: 4.890
Ach, ik geef toch al iedereen en altijd toestemming. Maar in de incognitomodus wordt alles direct weer gewist.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1] 2

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven