hr
jaargang -23 - laatste artikel 24-4 08:00 - 74445 artikelen - nu online 21 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Oude k(r)anten

22-10-06 22:49:52 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Irak betwijfelt of Bush een vreedzame oplossing wil voor wapencrisis
Uitgegeven op vrijdag 03 januari 2003 om 12:23:50

Irak heeft de uitspraak van de Amerikaanse president George Bush over een vreedzame oplossing voor het conflict vrijdag terzijde geschoven als ongeloofwaardig. Bush had donderdag op zijn ranch in Texas de hoop uitgesproken om niet ten oorlog te hoeven trekken, maar zei tevens sceptisch te blijven over de bedoelingen van Saddam Hussein. Ondertussen blijven de Verenigde Staten troepen naar de Golf sturen om een eventuele aanval op Irak voor te bereiden.

De Iraakse staatspers schreef dat het moeilijk te geloven is dat Bush plotseling rationeel is gaan denken en zijn plannen om Saddam Hussein te verdrijven heeft opgegeven. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken, werd er nog aan toegevoegd.

Vrijdag bezochten de VN-wapeninspecteurs in Irak een bedrijf dat raketaandrijvingen maakt en een chemicaliënfabriek voor de tweede maal. Een dag tevoren had Bagdad laten weten dat de wapeninspecteurs na vijf weken zoeken geen enkel spoor van massavernietigingswapens hadden gevonden, maar een VN-woordvoerder antwoordde dat het te vroeg was om conclusies te trekken.

© 2002 Novum Nieuws / Associated Press

22-10-06 22:52:28 - Quote! - @Stevie
Stevie
Senior lid

WMRindex: 381
OTindex: 769
Wnplts: Culemborg
S
LOL !

22-10-06 22:55:05 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Tweede kloonbaby wordt dit weekeinde geboren in Nederland
Uitgegeven op vrijdag 03 januari 2003 om 23:27:04

Directeur Brigitte Boisselier van Clonaid heeft vrijdag gezegd dat de tweede baby die haar bedrijf heeft gekloond, dit weekeinde geboren zal worden in een land niet ver van België. Een medewerker van de Belgische afdeling van de Raelian-sekte, waarmee Clonaid nauwe banden onderhoudt, zei later dat dit land Nederland is.

Het kind dat geboren zal worden is een meisje, zei Boisselier tegen de Vlaamse televisiezender VTM. De ouders, een lesbisch stel, willen anoniem blijven, voegde zij eraan toe.

Boisselier maakte vorige week in de VS de geboorte van de eerste gekloonde mens ter wereld bekend. Zij kondigde toen aan dat er nog drie door haar bedrijf gekloonde baby's in aantocht waren.

De directeur van Clonaid zei toen ook dat een DNA-test het bewijs zou leveren dat het vorige week geboren kind een kloon is van haar moeder. Donderdag heeft zij echter gezegd dat de ouders van de eerste kloonbaby bezwaren hebben tegen een DNA-test, omdat zij bang zijn dat juridische stappen die in de Amerikaanse staat Florida zijn ondernomen ertoe kunnen leiden dat hun dochter van hen wordt afgenomen. De ouders zouden voor het kind later niet willen verzwijgen dat zij een kloon is van haar moeder.

Clonaid is een commercieel bedrijf dat banden heeft met de Raelian-sekte, die gelooft dat het leven op aarde een schepping is van buitenaardse wezens. De sekte is opgericht door een voormalige Franse journalist, die beweert dat het geheim van het ontstaan van het leven op aarde aan hem is onthuld door een buitenaardse bezoeker en nu onder de naam Rael door het leven gaat.

© 2002 Novum Nieuws / Associated Press

(C)oolAid - voor frisse gewaaidheid

22-10-06 22:58:08 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Chinese schooldirecteur geëxecuteerd voor vergiftigen schoolvoedsel
Uitgegeven op vrijdag 03 januari 2003 om 20:23:59

Een directeur van een kleuterschool in China die rattengif had gemengd in het eten van een naburige school en daarmee zeventig kinderen ziek had gemaakt, is vrijdag in Zhanjiang geëxecuteerd. De 29-jarige man was half december schuldig bevonden aan de daad, die hij eind november pleegde. Dat heeft het persbureau Xinhua bericht.

Huang Hu stond aan de leiding van een kleuterschool in Wuchuang, in het zuiden van China, die te kampen had met een teruglopend aantal leerlingen. Hij hield een andere, nabijgelegen kleuterschool daarvoor verantwoordelijk. Op 24 november sloop hij de keuken van die school binnen en stopte rattengif in het zout dat gebruikt werd voor de bereiding van het eten. Zeventig kinderen en twee onderwijzers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen met vergiftigingsverschijnselen.

Het is niet bekend op welke manier het doodvonnis van Hu ten uitvoer is gelegd.

© 2002 Novum Nieuws / Associated Press

23-10-06 10:07:53 - Quote! - @Blaman
Blaman
Erelid


WMRindex: 567
OTindex: 2.109
T
Kabinet wil afrekenen met trage afhandeling van brieven en elektronische berichten
Thema: 01-06-2004

Minister De Graaf (BVK) heeft vandaag in het kabinet een actieplan neergelegd om nu eens af te rekenen met de trage en soms slordige manier waarop rijksdiensten brieven afhandelen. Niet de burger maar overheden of uitvoeringsinstellingen moeten de gevolgen dragen van de overschrijding van de afgesproken termijnen. Dat kan bijvoorbeeld door de vergunning of uitkering zondermeer te verlenen, zodra de beslistermijn is verstreken. Het kabinet wil vaker gaan werken met voorlopige beschikkingen, waarbij de aanvraag voorlopig wordt gehonoreerd en de definitieve vaststelling achteraf plaats vindt. De Belastingdienst werkt al enige tijd zo. Het kabinet wil mensen meer betrekken bij het functioneren van de overheid en wil daarom met kwaliteitshandvesten, burgerpanels en rechtstreekse verantwoording van de overheidsprestaties burgers meer zeggenschap geven over de dienstverlening. Het kabinet meent dat een zorgvuldige en voortvarende beantwoording van brieven in hoge mate neerkomt op de cultuur van de overheid en haar ambtenaren. Een overheid die haar burgers serieus neemt, geeft prioriteit aan contacten met mensen, bedrijven en andere maatschappelijke instellingen en zal er alles aan doen om betrouwbaar en professioneel te handelen. Deze cultuur begint met de houding van het overheidsbestuur en het topmanagement, omdat zij de prioriteiten bepalen in het werk en daarbij een voorbeeldfunctie hebben. Daarnaast realiseert het kabinet zich dat bepaalde brieven, zoals aanvragen en bezwaarschriften, de nodige tijd vragen voordat een besluit genomen kan worden en iemand antwoord ontvangt. Dit komt voor wanneer extern advies ingewonnen moet worden of wettelijke procedures doorlopen moeten worden, bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw medicijn. Het kabinet is van mening dat burgers en bedrijven dan op z'n minst op de hoogte kunnen worden gehouden van de voortgang en de verwachte termijn van besluitvorming. Gemeente Zoetermeer is voor het kabinet een goed voorbeeld, waar men op elk gewenst moment op Internet kan zien hoe ver het staat met de aangevraagde bouwvergunning. Het plan vormt een onderdeel van het actieprogramma Andere Overheid. Het is tevens een reactie op het rapport van de Nationale ombudsman van september 2003 waarin hij verslag doet van het onderzoek naar de behandelingsduur van brieven en elektronische berichten van burgers aan de rijksoverheid. Het actieplan is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

23-10-06 15:07:23 - Quote! - @Stryfe
Stryfe
Senior lid

WMRindex: 525
OTindex: 572
Wnplts: Den Bosch
S
Pssst Blaman *kijkt om zich heen om te zien of er niemand meeluisterd en fluistert dan* ''Het is een oude krantentopic, dit is van vanmiddag.''

Heeft verder niemand gezien hoor! 8)

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven