WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 22-4 18:00 - 67469 artikelen - nu online 28 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Spoedeisende Hulp

13-02-14 20:35:16 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Nu is ie mooi ! !

S E H

Petitie

Petitie tegen mogelijke sluiting SEH Orbis MC

Donderdag werd bekend dat zorgverzekeraars CZ en VGZ 'denkrichtingen' aan het verkennen zijn waarin sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Orbis MC in Sittard-Geleen in de toekomst mogelijk een optie is.
Dat heeft al snel geleid tot de nodige protesten. Politiek en inwoners van de gemeente laten hun afkeuring bij het idee alleen al duidelijk blijken.

Om snel aan de zorgverzekeraars duidelijk te maken dat de mogelijke 'denkrichting' die zou kunnen leiden tot sluiting van de SEH in Orbis MC in Sittard-Geleen onwenselijk is, is door een bezorgde burger op de website petities24.com een petitie aangemaakt met de niet mis te verstane titel 'Handen af van SEH Orbis MC Sittard-Geleen'.

____________________________________________

Spoedeisende Hulp (SEH)

Bel in geval van nood altijd het alarmnummer 112 (Nederland)

Patiënten die de Spoedeisende Hulp (SEH) bezoeken kunnen ‘voor de deur’ parkeren. U vindt de ingang van de Spoedeisende Hulp (SEH) door naar onze ingang aan de Westelijke Randweg te rijden. Bij de rotonde kunt u het Orbis terrein oprijden. Houdt de weg naar links aan. U passeert slagbomen waar u een kaartje dient te pakken. U krijgt bij de balie van de SEH een uitrijkaart om gratis uit te rijden.

Volg de borden naar Spoedeisende Hulp. Parkeer op de aangegeven parkeerplaats. U ziet in de hoek van de parkeerplaats een bruggetje dat leidt naar de ingang van de SEH. In de hal neemt u de trap of de lift naar de 1e verdieping. Loop door de klapdeuren en meldt u bij de balie.

Ga naar het webgedeelte 'Spoed' van Orbis Medisch Centrum
_____________________________________________07.02.2014
Wijziging bereikbaarheid Dienstapotheek in Orbis Medisch Centrum

De Dienstapotheek Westelijke Mijnstreek is vanaf zaterdag 8 februari tijdens de weekenden en op feestdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via de centrale hal van Orbis Medisch Centrum (bij Meldpunt Oost 01).

Deze wijziging van de bereikbaarheid geldt zowel voor de bezoekers van de Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek en de Spoedeisende Hulp van Orbis Medisch Centrum die een recept hebben ontvangen of anderszins de Dienstapotheek moeten bezoeken.
Maar ook voor de ziekenhuispatiënten die met ontslag gaan geldt deze wijziging in de bereikbaarheid van de Dienstapotheek.

Openingstijden Dienstapotheek en bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur via de centrale hal.
Zaterdag/zondag en feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur via de centrale hal.
Buiten deze tijden is de Dienstapotheek geopend via het avond- en nachtloket bij de ingang van Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost (herkenbaar aan het groene kruis).

_____________________________________________

13.02.2014
Volwaardige SEH’s op beide locaties

De beide Raden van Bestuur en Besturen Medische Staf van Atrium MC en Orbis Medisch en Zorgconcern houden vast aan volwaardige SEH’s in Heerlen en Sittard-Geleen én de afdelingen Intensive Care op het huidige niveau op beide locaties. Het behoud van kwalitatief goede, bereikbare en betaalbare zorg is nu precies de reden en vormt de basis van de voorgenomen fusie tussen beide organisaties.

Op www.zorgvisie.nl wordt vandaag, donderdag 13 februari, melding gemaakt van de sluiting van de SEH en de afbouw van de IC bij Orbis Medisch Centrum (OMC) en het schrappen van hartdotterbehandelingen in Atrium. Het verhaal zou zijn gebaseerd op een concept regioplan van de zorgverzekeraars CZ en VGZ.

De ontwikkeling die wordt geschetst in het artikel is nu juist precies de reden voor de fusie, want als zelfstandige ziekenhuizen kunnen deze ontwikkelingen bijna niet het hoofd worden geboden. Onze fusieplannen zijn zeer duidelijk over de toekomst van de acute zorg in het verzorgingsgebied van het nieuwe fusieziekenhuis.

Na de fusie zijn we immers één organisatie met meerdere locaties. Het Functie Inrichtingsplan (FIP) houdt in dat in onze plannen volwaardige SEH’S en IC’s zijn gepland in Heerlen en Sittard-Geleen.Voor beide Raden van Bestuur en de besturen Medische Staf bestaan geen andere scenario’s.

Ook zijn de Raden van Bestuur van mening dat, mede in het licht van de intensieve samenwerking tussen MUMC+ en Atrium MC de hartdotterbehandelingen (PCI’s) in Heerlen gehandhaafd moeten worden.

Op dit moment zijn de Raden van Bestuur van Atrium en Orbis met CZ en VGZ over de inhoud van de regiovisie volop in gesprek. Dit plan van de zorgverzekeraars wordt medio mei dit jaar verwacht. Daardoor is het nog te vroeg om conclusies te trekken.

Raden van Bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern en Atrium MC
Besturen Medische Staf
Directie Orbis Medisch Centrum
_____________________________________________

Het zorgloket

Heeft u vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn? Kom dan langs bij het zorgloket van Orbis Thuis. U krijgt hier op één plaats informatie en advies over het brede scala aan zorgdiensten van Orbis Thuis.

Vaak ontstaat de behoefte aan zorg plotseling, door een ongeval of ziekte. Soms ontstaat de behoefte aan zorg geleidelijk en wilt u zich oriënteren op de mogelijkheden die er zijn. Elke situatie is anders en vraagt om een unieke aanpak. Dit doen wij graag samen met u of met uw mantelzorger. U kunt altijd een beroep op ons doen. Wij helpen u graag verder!

Waarmee kunnen wij helpen?
Bij het Zorgloket krijgt u van deskundige medewerkers informatie over Orbis Huishoudelijke Hulp, Orbis Thuiszorg en Orbis Thuis.

Orbis huishoudelijke Hulp
Valt het huishouden u steeds zwaarder? En heeft u een vertrouwde helpende hand nodig in de huishouding? Dan is Orbis Huishoudelijke Hulp er voor u.
U kunt huishoudelijke hulp aanvragen via het zorgloket van uw gemeente. U kunt ook particuliere zorg bij ons inkopen. Onze medewerkers helpen u graag op weg.

Orbis Thuiszorg
Wilt u met goede zorg zelfstandig thuis blijven wonen of heeft u na een operatie, door ziekte of ongeval tijdelijk onze hulp nodig? Dat kan! Bij ons kunt u terecht voor verzorging, verpleging, nachtzorg thuis en gespecialiseerde thuisbegeleiding. Aarzel niet om bij ons binnen te lopen voor meer informatie.

Orbis Thuis
Orbis Thuis bestaat uit 10 zorgcentra en een aantal nevenlocaties verspreid over het gebied tussen Beek en Echt. In de zorgcentra bieden wij een warm huis voor ouderen die door lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen Maar we doen meer. Wij proberen de zorg zo dicht mogelijk bij de ouderen te brengen. Dat doen wij niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de ouderen in de regio. De dagvoorzieningen en de wijksteunpunten zijn mooie voorbeelden van faciliteiten waar thuiswonende ouderen gebruik van kunnen maken.
Wilt u meer weten over onze zorgcentra? Wij maken graag een afspraak voor u met een van onze zorgtrajectbegeleiders.

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over onze zorg of diensten of wilt u met ons in contact komen? Loop dan gerust binnen. Onze medewerkers helpen u graag verder. U vindt het zorgloket in de centrale hal van Orbis Medisch Centrum (nabij Meldpunt Oost 01).
Het zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur. U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met onze Klantenservice, telefoon 088 – 458 8888.

Graag tot ziens!

Laatste edit 13-02-2014 20:38

13-02-14 23:22:30 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
kunst weg

maar waarom

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven