WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -20 - laatste artikel 22-4 20:00 - 67470 artikelen - nu online 35 bezoekers -

Home
Opmerkelijk beeld
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2021
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Woningmarkt

13-02-13 06:51:45 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Wat vinden jullie van de vandaag besloten veranderingen van het beleid met betrekking tot Huren, Kopen en Aflossen in de woningmarkt

- Helft van Hypotheek verplicht aflossen
- Huurverhoging maximaal 6.5% ipv 9%
- Aanpassingen en onderhoud van 21% naar 6% btw.
- Hypotheekrente afdruk wordt langzaam afgebouwd.

30-03-13 17:22:43 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 11.764
OTindex: 15.924
S
Daar kan ik als (ex-)Paus zijnde wel wat over zeggen :ja.
De fiscale hypotheekrente aftrek had al veel eerder moeten worden afgebouwd. Als dat tien of vijftien jaar eerder was gebeurd, hadden we de problemen van nu niet gehad.
De huurverhoging van 6,5 procent is voor de gewone mensen nog veel te hoog. Wel moeten de scheefwoners worden aangepakt, dat zijn mensen die een sociale huurwoning bewonen en die daar met een laag inkomen in zijn gekomen, maar die inmiddels veel zijn gaan verdienen. Die moeten plaats maken voor mensen voor wie die woningen bedoeld zijn.
Het verlagen van de BTW voor onderhoud is een goede zaak.
De zgn. Blok hypotheek waarbij de schuld in 30 jaar annuitair wordt afgelost, maar waarbij de helft van die aflossing steeds weer kan worden bijgeleend, is een staaltje van bestuurlijk onvermogen. De politici die trots zijn dat zij dit resultaat hebben bereikt, moeten zich diep schamen. Omdat de tweede lening niet fiscaal aftrekbaar is en de banken daar hogere rentepercentages voor gaan vragen, zijn de maandlasten nauwelijks lager dan bij een gewone annuiteitenlening.
Daar staat tegenover dat in het ene geval de schuld na 30 jaar is afgelost, terwijl de mensen bij de Blok hypotheek na 30 jaar nog de helft van de schuld overhouden. Bovendien wordt er bij de Blok hypotheek vooral in het begin heel weinig afgelost, het gevaar is dan heel groot dat als een echtpaar uit elkaar gaat of de kostwinner(s) werkeloos wordt/worden, het huis minder waard is dan de resterende schuld. De Blok hypotheek is ontsproten aan het brein van Alexander Pechtold, en dat zegt eigenlijk al alles. In de praktijk is het een zeer slechte keus voor iemand die een huis wil kopen.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven