hr
jaargang -23 - laatste artikel 26-4 14:00 - 74454 artikelen - nu online 8 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Bedreiging politici: logisch?

25-05-11 10:01:13 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
In het nieuws vandaag: steeds meer burgemeesters gaan op cursussen om met agressie om te gaan, nu ze steeds meer bedreigd worden.

Op de site van de Telegraaf kan je vele reacties hierop lezen. Het gros komt erop neer dat de burgemeesters niet moeten zeuren nu ze zelf het slachtoffer worden van wat zij en de politiek gezaaid hebben.

Het theedrinken, pappen en vooral niet aanpakken van de zaken die de burger al veel langer ervaart, maakt dat ze nu zelf ook de dupe beginnen te worden. Logisch gevolg, niet piepen want zelf veroorzaakt.

Wat vind men hier op WMR? Is het inderdaad een logisch gevolg van het gebrek aan aanpakken? En is het daarom verdedigbaar?


25-05-11 10:03:02 - Quote! - @Kameleon
Kameleon
Oudgediende


WMRindex: 452
OTindex: 48.504
T S
Maar is het wel de taak van de burgemeester om alles aan te pakken? Is het niet een stuk(je) gebrek aan opvoeding, waar de burgemeester weinig aan kan doen? ;)

25-05-11 10:08:40 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Van dreigers heeft men meestal weinig te vrezen. Acties als die in Urk zijn ontoelaatbaar, bedreigingen in principe net zo, gewoon aanpakken, maar wel op schaal, kijken naar het verleden en de kans op herhaling in acht nemen is wel een voorwaarde. Is het een herhaling, hopla, gewoon aanpakken die hap. Misschien dat de cellen zo toch gevuld kunnen worden 8)

25-05-11 12:19:44 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Ergens kan ik wel een beetje met de reageerders meegaan. Jarenlang hebben overheden zaken genegeerd en met de mantel der liefde bedekt. Maar nu ze zelf ook de dupe beginnen te worden, nu is het ineens mis....

Ik vind dat alles aangepakt moet worden.. Als ik hoor dat leden van bendes bekend zijn en dat de politie ze hinderlijk zal gaan volgen zakt me de broek al af. Oppakken en werkkampen a la Lubbers in voeren. Ook als de gewone man het slachtoffer is i.p.v. een burgemeester of andere politicus.

En zo lang ze vertikken om aan te pakken moeten ze inderdaad niet klagen dat het hen ook overkomt, dat dan weer wel

26-05-11 07:35:35 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Ik vind het overigens ook wel enigszins voor rechters gelden. Gezien de belachelijke straffen en vooral het voortdurend vrij laten van criminelen zou het een goede zaak zijn als ze zelf eens wat meer slachtoffer werden. . .. . . niets is zo verhelderend als praktijkervaring.

26-05-11 07:54:27 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Ik vind agressie naar bestuurders niet normaal - maar als we in het verleden kijken, blijkt toch een behoorlijk
deel van onze cultuur en geschiedenis
te zijn..

Agressie bestaat - onderdrukken van agressie is vragen om excessen - de aanslagplegers wereldwijd zitten met een overdosis aan agressie - die kanaliseren ze middels een doelstelling.

anderen botvieren het in een groep op de late avond - kantoorruiten of winkels slopen.

De hangjongeren die denken dat ze nutteloos zijn of die zich afzetten tegen de opvoeders die zelf onmachtig te zijn te communiceren.

Agressie, frustratie, stress, opleiding, communicatie, voeding.. allemaal gerelateerd.

eigenwaarde is de basis..

Een gezonde eigenwaarde trotseerd alles

makkelijk gezegt..

Wat is een gezonde eigenwaarde

dat is de balans tussen ik-en-anderen

26-05-11 11:20:03 - Quote! - @DragonX
DragonX
Oudgediende


WMRindex: 1.195
OTindex: 62.787
S
Quote @Invisible:
Ik vind het overigens ook wel enigszins voor rechters gelden. Gezien de belachelijke straffen en vooral het voortdurend vrij laten van criminelen zou het een goede zaak zijn als ze zelf eens wat meer slachtoffer werden. . .. . . niets is zo verhelderend als praktijkervaring.

Ik raad je aan om rechter te worden als je vindt dat er zoveel fouten worden gemaakt. Want het is heel makkelijk om van de zijlijn te roepen dat er dingen misgaan. Zelf heb ik meerdere keren zelf een vonnis moeten opstellen aan de hand van bewijsstukken en een dagvaarding en dat is echt niet makkelijk. Sommige bewijsstukken zijn makkelijk te categoriseren als bewijs dat bijdraagt aan de delictsomschrijving die het OM aandraagt en makkelijk onder te brengen bij een of meer voorwaarden van de delictsomschrijving. Maar sommige voorwaarden van de delictsomschrijving zijn niet makkelijk uit te leggen en daar komt de interpretatie en jurisprudentie bij te kijken. Iedereen interpreteert iets anders, zoals bijv. 'redelijk'. Wat is 'redelijk'? Jij zal waarschijnlijk iets anders zeggen dan ik. Rechters zijn ook mensen en interpreteren daarmee ook vaak de voorwaarden van een delictsomschrijving anders, en moeten 't doen met wat het OM aandraagt maar moeten ook rekening houden met wat de advocaten van de verdachten aandragen, en dat is soms, hoe raar dan ook, ongelooflijk overtuigend en steekhoudend.

Niet dat er geen fouten worden gemaakt, 't zijn tenslotte allemaal mensen.

Maar wat kan ik zeggen? De beste stuurlui staan aan wal.....

26-05-11 12:28:50 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
DragonX, ik reageer op wat ik zie. Overvallers die zo weer op straat staan, zedenmisdadigers die alleen maar wat hoeven te harken etc.

Ik lees over draaideurcriminelen, over pooiers en vrouwenhandelaren die ongestoortd hun gang kunnen gaan.

Vandaar dat ik me wel eens afvraag of het niet goed zou zijn als OM en rechters eens wat praktijkervaring zouden krijgen....

Uiteraard is het niet goed, ook niet tegen politici. Maar soms, heel soms......

26-05-11 13:47:08 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
Als we gewoon de basale menselijke behoeften erbij halen - wordt veel verklaard - leg daartegen de maatschappelijke regels naast.. die je veel snijpunten en wrijving.

Daar waar recht overgaat in onrecht.

30-05-11 18:14:44 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
@Invisible: Met overvallers en zedenmisdaden hebben deze mensen net zo goed te maken, afhankelijk van de beveiliging natuurlijk. En ook met pooierij en vrouwenhandel kunnen ze te maken krijgen, maar over het algemeen zoeken luitjes in die groepen het niet zo zelf op, waar het in de burgerij wel vaak zo gebeurt.. Ik zou het niet eens willen overdenken van soms, want dan kom ik terug op het punt waar ik ooit wilde dat iemand de heer Wilders eens flink aanpakte. Was niet goed, en werd/wordt sterk afgekeurd, waarom nu ineens wel deze luitjes?

20-06-11 09:08:40 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 13.494
OTindex: 19.470
S
Volgens geruchten die zelfs mij in het Vaticaan bereikt hebben, zou de burgemeester van Gouda een Marokkaanse vriendin hebben. Dit zou dan weer - zo wordt tenminste beweerd - tot gevolg hebben gehad dat deze burgemeester veel te slap optreedt tegen criminele allochtone jongeren. De burgervader in kwestie wil zichzelf niet impopulair maken in de kringen rond zijn "schoonfamilie". En dat slappe optreden zou dan weer tot gevolg hebben dat de situatie daar soms heel erg uit de hand loopt.
Ja, of het allemaal waar is, kan ik vanuit het Vaticaan niet garanderen, maar het klinkt wel plausibel.

20-06-11 09:10:22 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Domme roddels Paus, nou ja, wat wil je ook van iemand die zich als een malloot voordoet.

Leuk geprobeerd maar wat je nu doet grenst aan smaad beste Paus, wellicht dat de heer Cornelis hier iets mee kan om dit soort lelijke roddelaars aan te pakken.

Afgetroefd!

20-06-11 12:04:27 - Quote! - @heraux
heraux
Oudgediende


WMRindex: 9.537
OTindex: 27.258
T S
slapgelul leid tot het veelvuldig gebruik van viagra wat weer een grotere kans heeft tot cardiovasculaire problemen - slap lullen maakt meer kapot dan je lief is..

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven