hr
jaargang -23 - laatste artikel 23-4 10:00 - 74440 artikelen - nu online 26 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Het verschil

14-09-10 08:12:25 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Wees eens eerlijk: als je zaken als dit leest, wat denk je dan? Vind je dan dat we protestmarsen moeten organiseren, C1000 moeten belagen uit respect voor de gevoelens van de Christenen, of vind je het maar achterlijk middeleeuws gedoe en moeten ze niet zo zeuren?

Als Southpark een aflevering uitzend waarin Jezus met een M16 tegenstanders doodschiet, vind je dan dat we moeten demonstreren, moeten onze regeringsleiders in actie koment om het te verbieden, of vind je dat dit gewoon moet mogen ook al schoffeer je de gelovigen tot op het bot?

We weten denk ik allemaal wat er gekozen wordt. We praten wel steeds over respect, maar dat geld blijkbaar alleen als het om de Islam gaat. Alle andere geloven kunnen we niet alleen gewoon schofferen, we doen het ook. Dan hoeven we geen respect te hebben, dan gaan we niet protesteren, rellen schoppen of moorddreigingen begrijpelijk noemen.

Waarom dit verschil? Het verschil kan je vatten in 1 woord: geweld. De christenen die je zo schoffeert organiseren geen rellen, blazen geen markten op, dreigen niet met moord en doodslag. Hindoes ook niet. Maar . . .

We blijven het angstvallig respect noemen om zo met zijn alleen te geloven dat het inderdaad daarom gaat, om niet te hoeven zeggen wat het in werkelijkheid is: toegeven aan terreur, angst of zelfs lafheid. Niet bereid om de eigen grondrechten te verdedigen.

En voor hen die stellen het werkelijk uit respect motieven te doen: ga dan eens net zo tekeer als het gaat om het schofferen van andere geloven. Sta ook voor hen pal in woord en geschrift. Steun hun eisen om bepaalde zaken in theaters, op Tv etc te laten verbieden. Maar zwijg niet stil als het om anderen gaat dan moslims want dat is dan niet echt overtuigend.

En kom samen met de gematigde islam op tegen de onderdrukking van Christenen in de meeste moslimlanden. Christenen die stuk voor stuk wensen dat ze net zo behandeld zouden worden als de moslims hier, want dat zou een enorme vooruitgang zijn. Dan wordt e.e.a. voor velen een stuk overtuigender en acceptabeler!

Respect moet je niet eisen, je moet het verdienen. En het moet wederzijds zijn.

14-09-10 08:16:47 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Invisible, je zoekt ook werkelijk onder iedere steen iets om dingen te vergelijken 8O

Het zal me een zorg zijn hoe Christenen of Moslims of Hindoes over dit soort dingen denken vanwege het gevaar voor kinderen die niet op de juiste wijze het geloof zouden kunnen zien. Liever zie ik helemaal geen van dit soort acties van supermarkten, onnodige belasting van het milieu.

14-09-10 08:34:59 - Quote! - @pfft
pfft
Erelid


WMRindex: 647
OTindex: 1.017
Het is maar waar je je druk over wilt maken. Maargoed, die christenen moeten gewoon niet zo zeiken. En het slaat echt helemaal nergens op dat winkels het niet zouden uitdelen, omdat die christenen er een probleem mee hebben. Er zijn ook nog niet geloven en islamieten die niet zo moeilijk doen en die dingetjes misschien wel willen hebben. En misschien moeten ze dat Avatar dan ook maar van de tv afhalen he:'] Gezeik om niks.

14-09-10 10:53:44 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Pfft: mee eens. Maar daar gaat dit betoog niet over. De essentie wordt gemist. Het is het verschil waar het om gaat.

Neem de enorme rel wereldwijd over de mogelijke Koranverbranding door een gek met 50 volgelingen. Op alle regeringsnivo's. Ooit zoiets gezien bij 1 van de vele bijbelverbrandingen?

Stel je eens voor wat er gebeurd als je een southpark aflevering maakt met Mohammed zoals dat met Jezus is gedaan.... Er blijft geen ambassade staan en de makers zijn de rest van hun leven op de vlucht (ze hebben inmiddels daadwerkelijk een geplande aflevering met mohammed teruggetrokken wegens de zware bedreigingen)

Er is op dit moment wereldwijd maar 1 godsdienst die respect eist met erachter, als dat niet naar hun zin gebeurd, het afdwingen ervan met geweld, moord en bommen. En die het enkel en alleen daarom krijgen.

Waarbij wij in het westen al zo ver zijn dat we preventief van alles en nog wat nalaten dat verkeerd zou kunnen vallen. Dingen die we gewoon zouden doen als het om andere groepen/godsdiensten ging. Dan is het respect ineens ver te zoeken en moeten ze niet zo zeuren....

Dezelfde burgemeester die er niet over piekert voor Christenen beledigende theatervoorstellingen te verbieden, zou boven op de baricades staan en met betraande ogen van heilig respect de zaak wel verbieden als het de Islam was die beledigd zou worden. Omdat hij weet dat de orde in zijn stad bepaald gevaar loopt als hij het niet doet, ook hier in ons land...

Wij zwichten voor terreur. En zij die dat niet doen maar eisen dat wij pal staan voor de rechten alhier, die verketteren we. Omdat dat veiliger is dan ook pal te staan????

14-09-10 11:05:57 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Invisible, lees eens onbevangen door.EN zeker de reacties, hoe makkelijk men iets vergoelijkt omdat het een oude man is. En hoe men direct de connectie legt met zorginstellingen, beetje krom toch? Zal mij benieuwen of de man een Moslim is, ik weet zeker dat dan de reacties heel anders van strekking hadden geweest.

14-09-10 11:14:25 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Als die moslim was geweest had je beslist felle reacties gehad, ben ik direct met je eens. Over het waarom die reacties dan feller zouden zijn waarschijnlijk niet..... ;)

Maar off topic is het wel....

14-09-10 14:07:38 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Waarom offtopic? Het ging om zij en wij toch?

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven