hr
jaargang -23 - laatste artikel 25-4 16:00 - 74449 artikelen - nu online 29 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Griekenland

03-05-10 21:28:41 - Quote! - @nietmeer
nietmeer
Na de olijke besprekingen met de EU is besloten het economisch instabiele EU-land Griekenland een monsterlening te geven van 110 miljard euro.
Hiervan zal volgens de eerste berichten 1,8 miljard van de Nederlandse staat komen.
Dit is nog geen bedrag om je hele grote zorgen om te maken, maar het is wel even een aderlating in de financieel moeilijke tijden waar we toch al 29 miljard moeten bezuinigen.

En met Portugal en Spanje ook in het rood, hoelang zal het duren voor we ook die landen financieel moeten herstructureren?

Er is dus meteen door de nationalistische partijen voorgesteld de gehele EU te laten vallen. In mijn ogen is dat wat overdreven, maar een discussie over Griekenland is op zijn plaats.
In hoeverre moeten wij lidstaten helpen dat jarenlang op te grote voet leefde?


05-05-10 19:47:15 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
De pest in Europa is dat je met satellieten te maken hebt, ieder een eigen regering, dus zal er nooit een Verenigd Europa zijn zolang ieder land zichzelf blijft besturen.. Wel een gemene munt, geen centraal beleid, en Brussel stelt in feite geen zak voor op deze manier *( Dus is er ook weinig animo om medestaten te helpen :S Jammer, maar begrijpelijk, men is al zolang bezig om Europa één te maken, en nog steeds, tigtig jaar na dato is t een verdeeld huis.

05-05-10 23:03:59 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Vraagje tussendoor, wat is voor jou, dus in t algemeen, iedereen hier, de absolute grens van Europa? Momenteel zie ik die zoals op deze afbeelding, waar de blauwe grens staat voor eventuele toetreding van de Balkan, zodra er wat kleinere zaken als corruptie en stabiliteit worden opgelost.

08-05-10 01:48:25 - Quote! - @nietmeer
nietmeer
Tja, de grote mannen hadden een droom van een verenigd Europa zoals er de VS is. Saamhorig en machtig om zich tegen de VS en China af te kunnen zetten.

Maar in hun ijdel hebben ze economisch zwakkere landen aangenomen, waar we geen bewind voeren. Een Griekenland met een 13e en 14e maand, waar de rellende bevolking niet door heeft hoe diep ze in de shit zitten en hoe hard ze iedereen meetrekken.
Nu mag je officieel niet de mensen beschuldigen die in hun ogen niets verkeerds hebben gedaan...

Maar wel is er massaal sociaal oneconomisch beleid gevoerd, iets waarvoor miljoenen naïevelingen hebben gestemd. Griekenland is een democratie, sterker nog, ze hebben het uitgevonden!
Deze mensen zijn dus wel degelijk verantwoordelijk te houden.

08-05-10 02:56:36 - Quote! - @nietmeer
nietmeer
Topografisch gezien is er geen discussie mogelijk, maar het economisch Europa(voorheen nog de complete Europese Unie) bestaat wat mij betreft uit De landen die Kpuc selecteerde, maar dan nog Polen, IJsland, Tsjechië, Slowakije en Kroatië.

Eigenlijk de oude lijnen van het Sovjet-Europa en het Westerse-Europa. De stilstand van 1945 tot 1990 heeft nog steeds gevolgen in het oosten van Europa. Het opbouwen van Oost-Europa past eigenlijk niet in deze harde kapitalistische tijd. Willen wij daar wel aan meewerken?

10-06-10 20:43:48 - Quote! - @nlspeed
nlspeed
Senior lid

WMRindex: 540
OTindex: 7
Wnplts: Miklagard
Nee. Net zoals al die noodhulp. Zolang wij het niet geweldig hebben, waarom zouden wij dan anderen (corrupte regeringen) moeten helpen?

Maar dat is mijn mening...

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven