hr
jaargang -23 - laatste artikel 28-3 18:00 - 74300 artikelen - nu online 74 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


vragen des levens - vragen des levens - vragen des levens - vragen des levens


[1]

EVP, ja of nee?

25-03-09 16:00:41 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Hoi allemaal.

Ik heb zojuist weer eens de film White Noise gekeken. Deze film gaat globaal over een man die zijn vrouw verliest. Deze vrouw komt dan uiteindelijk weer in contact met haar man via EVP (Electronic Voice Phenomenon). Daarna komt de verhaallijn... Maar waar het nu om gaat, is juist die EVP. Denken jullie dat dit kan? En zo ja, hoe is het te verklaren?

Voor meer info kun je hier, of hier klikken...

Dit heeft wel mijn interesse gewekt, weet iemand hier meer van, of wil iemand hier iets over kwijt? Be my guest!

25-03-09 18:00:14 - Quote! - @lentebriesje
lentebriesje
Erelid


WMRindex: 930
OTindex: 3.308
S
string theorie :) das natuurkunde :)

er zijn talloze kleine strings, minder als miljoenste deel van kleinste ding wat je bij scheikunde te leren krijgt :P

deze kleine stringetjes zijn niets anders als vibrerende energie :P zijn soort van elastiekjes die hele tijd bewegen :P je hebt ronde elastiekjes en halve elastiekjes die met uiteinde op een membraam vastzitten, het membraam is het heelal, het heelal wordt aangenomen een gigantische string te zijn :P

in iedergeval, deze strings hebben verschillende dimensies nodig, deze dimensies zijn andere heelalen?

dan nu waar ik met mijn verhaal heenwil :) dimensies/heelalen... andere dimensies kan.... leven zijn :)

theologisch perspectief: de hemel is een naastgelegen dimensie, en de hel?

maar hoe kan dat? we zitten vast in deze dimensie *8

je gaat dood, de energie die je had vloeit weg... en zwaartekracht kan door het membraam heen... zwaartekracht is de enige vorm van energie die niet gebonden is in deze dimensie :)

je zou als zwaartekracht dor het membraam kunnen en in de hemel of hel belanden :)

dan nu over de techniek, zwaartekracht gaat er dus heen, misschien zal er ooit een apparaat kunnen worden ontwikkelt wat het mogelijk maakt zwaartekracht te pulseren :), dan moet iemand dat opvangen aan de andere zijde en het terug poepe en dan kun je praten :P kent vast wel iemand morse :P

- - -
het is erg fiction en weinig science :) als het al ooit wordt ontdekt zul je het waarschijnlijk toch niet meer meemaken :)

btw, brown noise is veel interessanter (a)

25-03-09 19:26:05 - Quote! - @Luna
Luna
Moderator


WMRindex: 23.879
OTindex: 45.412
S
Ik hoop dat het niet kan.
Ik moet vaak oppassen en ik krijg de kriebels van de babyphone :O

25-03-09 20:13:11 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Wat is er met de babyfoon dan? Als die harder gaat stoort die gewoon meer... Tenminste... die van ons!

@lentebriesje:
Sorry maar ik snap geen bil van je verhaal...

Communicatie tussen de "dodenwereld" en de onze hangt af van zwaartekracht? Probeer je dat nu te zeggen?

26-03-09 00:09:37 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 13.459
OTindex: 19.434
S

26-03-09 08:40:18 - Quote! - @lentebriesje
lentebriesje
Erelid


WMRindex: 930
OTindex: 3.308
S
@MichelZ

dan heb je het verhaal toch gesnapt :)

zwaartekracht is de enige vorm van energie die niet dimensie gebonden is... als je zou willen communiceren met andere dimensies zal dat moeten door zwaartekracht... :ja

26-03-09 10:45:09 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
En zwaartekracht valt (nog) niet te meten, tenminste, door dimensies heen ;). Volgens mij is zwaartekracht ook een constante, want je weet dat het er is, hoe zwaar je ook bent, er wordt altijd met dezelfde kracht aan je getrokken, toch?

Mocht er nu een apparaat komen wat pulsen maakt van zwaartekracht (om het te meten), kan iedereen dus communiceren (via zo'n apparaat) met andere dimensies. Mits er gebruikt wordt gemaakt van communicatie via de membramen (uiteindes) van de strings (elk heelal, of dimensie is een grote string).

Toch?

Hoe is het dan te verklaren dat EVP ook communicatie kan opvangen, c.q. opnemen. Komt dit dan niet via strings? En dus niet via zwaartekracht? Hoe komt deze communicatie dan binnen? Lopen er dimensies over in elkaar?En hoe zit dat met de mensen die signalen kunnen opvangen. Zijn deze paranormaal begaafd? Hebben ze de juiste apparatuur? Zijn ze onderhevig aan pareidolie? Hoe kan het dan dat bijna iedereen kan horen wat er is opgenomen? Pffff, vragen heb ik wel, maar antwoorden??? ;)

26-03-09 11:07:05 - Quote! - @lentebriesje
lentebriesje
Erelid


WMRindex: 930
OTindex: 3.308
S
hoe bedoel je constante, zwaartekracht is groter op sommige plekken als op andere...

ik ben geen wetenschapper ik heb geen flauw benul of je zwaartekracht kunt pulseren... maar dat idee werd geopperd.. en ik herhaal het gewoon :P

strings , je moet niet via de membramen communiceren :) je moet erdoorheen :P en strings hebben geen losse uiteindes, je hebt cirkels en halve cirkels (en de halve cirkels zitten vast op het grote membraam, het heelal)

voor het communiceren moeten beide zijdes van het membraam een zwaartekracht pulseer iets hebben :) zwaartekracht kun je meten, de gemete zwaartekracht kun je omzetten in een taal, bijv morse, korte pulsen afgewisseld met lange? morse kun je gewoon ergens op printen en dan heb je het opgeslagen... :) dimensies lopen niet over in elkaar, je hebt verschillende dimensies :) ze zijn altijd net even 1 mm verder als wat voor jou bereikbaar is :) omdat jou strings dimensie gebonden zijn :) zwaartekracht is de enige vorm van energie die niet dimensie gebonden is :)

je hoeft niet paranormaal begaaft te zijn om zwaartekracht te voelen :) laat staan om het te kunnen meten.. (het versturen van zwaartekracht weet ik ook niet hou het zou moeten)

alles wat verstuurd wordt en ontvangen wordt gooi je het even op stel speakers ofzo dan weet iedereen het :P

alles is energie... sommige mensen zijn er gevoeliger voor als anderen... misschien lopen er wel mensen rond die energie kunnen opvangen en kunnen "Vertalen" maar misschien is hetook gewoon larie koek en doen ze aan cold reading :) wat ik waarschijnlijker acht...

alles is mogelijk :) tis een theorie :) ze zijn nog druk bezig met string theorie verder ontdekken :) je ziet wel waar het schip strand... :P

26-03-09 11:11:04 - Quote! - @Ikke
Ikke
Oudgediende


WMRindex: 888
OTindex: 29.466
S
Quote:
Volgens mij is zwaartekracht ook een constante, want je weet dat het er is, hoe zwaar je ook bent, er wordt altijd met dezelfde kracht aan je getrokken, toch?


Nee. De gravitatiekracht (Fg) die alle massa's op elkaar uitoefenen is niet overal constant. Ze is wel evenredig met de zogeheten gravitatieconstante (G). De werkelijke zwaartekracht wordt gegeven door G vermenigvuldigd met de verhouding tussen het massaverschil (van de twee massa's die elkaar aantrekken) en het kwadraat van de straal tussen de massa's. In formulevorm:

Fg = G(m1-m2)/r^2

Waarbij m1>m2 (delta m is altijd positief)

26-03-09 11:25:21 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Lentebriesje: Bedankt voor je uitgebreide uitleg (wederom! _O_ )!

De string theorie was nog compleet nieuw voor mij. Ik kende wel de theorie van "loops", dat houdt dan in dat elke dimensie een loop is. Zo bestaat er volgens de onderzoekers een tijdsloop, levende en dode loops, zielenloops etc, etc... Bottomline volgens deze theorie is dat elke loop een energiebaan is die niet verbonden kunnen zijn aan elkaar. Het is wel mogelijk dat er meerdere loops in dezelfde tijd en ruimte zitten. (Zoals jouw en mijn loop.) Die theorie laat echter wel vraagtekens open staan bij communicatie tussen loops. Is het namelijk zo dat een overleden persoon zijn, of haar, loop volledig afsluit? Kan die persoon toch nog communiceren? En zo ja, hoe dan?

EVP is volgens deze wetenschappers een mogelijkheid om die communicatie op te nemen. Zowel in beeld, als in geluid. Whitenoise geeft (gemanipuleerde) voorbeelden van wat er dan mogelijk is. Als je op Youtube kijkt, met als zoekopdracht "EVP", kom je ook legio voorbeelden tegen van opgenomen EVP fragmenten. Zijn deze opnames verklaarbaar? Volgens wikipedia (1) wel. De schrijver van de link in de voetnoot weidt het fenomeen aan de kwaliteit van de apparatuur, of de geestesgesteldheid van de ontvanger... Oftewel, ben je wel of niet vatbaar om deze signalen als zodanig op te pikken?

Dit doet me denken aan mijn tijd bij de marine... Als sonarchef werd ik geacht om de sonar zo in te stellen dat de s/n-ratio (signal to noise verhouding) zodoende was ingesteld, dat je beeldscherm maximaal gebruik maakt van het aantal bits, zodat een bepaalde frequentie uitgestraald van je doelwit (of andere contacten), optimaal verscheen op je beeldbuis. Het audio signaal, daarentegen, was lastiger instelbaar.

In elk apparaat zit volgens mij een enorme marge foutmogelijkheden. Er kunnen fouten zitten in de ontvanger, de zender, de opnameapparatuur, de omzetting van analoog naar digitaal signaal, de ruisonderdrukking, en noem maar op. Daarnaast kun jij als ontvanger denk ik ook invloed hebben op hetgeen je ontvangt. Is iets een signaal, of een verhoogde ruis?

Ik denk dat we bij onderzoek richting EVP ook hier aandacht aan zouden moeten besteden.?.

@ Ikke: Dat was precies wat ik bedoelde!
De gravitatieconstante! Dat er daarnaast een aantal invloedsfactoren zijn, was mij ook bekent. Deze formule helpt overigens wel... Thanks!

26-03-09 16:13:49 - Quote! - @Ikke
Ikke
Oudgediende


WMRindex: 888
OTindex: 29.466
S
Mensen horen wat ze willen horen. Als je per se stemmen wil horen in het geborrel van mijn darmen, dan zal je dat na verloop van tijd vanzelf lukken. Het probleem daarbij is dat de hypothese van bovennatuurlijke stemmen niet voldoet aan "Occam's razor" oftewel lex parsimoniae (methode van minste aannames). Als je uitgaat van stemmen, dan neem je aan dat er bovennatuurlijke wezens zijn, dat ze kunnen communiceren met ons middels 'white noise' en dat ze iets te zeggen hebben. Als je uitgaat van 'horen wat je wil horen' hoef je geen enkele aanname te doen. Het is makkelijk aan te tonen dat het menselijk brein een machine is om patronen te herkennen uit input van onze zintuigen. Ook al ontstaan die patronen uit puur toeval.

26-03-09 17:53:58 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Ikke, als ik het goed begrijp zeg je de ontvanger van wat voor een signalen ook, eigenlijk zelf (m.b.v. zijn/haar brein) bedenkt wat er daadwerkelijk wordt bedoeld. Afhankelijk van het referentiekader dan.

Eigenlijk net zoiets als dit, denk ik dan...

26-03-09 19:01:13 - Quote! - @Ikke
Ikke
Oudgediende


WMRindex: 888
OTindex: 29.466
S
Nee. Het brein is een computer die feitelijk niks anders doed dan patronen vergelijken. Het patroon van golfengtes van licht die je oog binnenkomen vergelijken met de opgeslagen patronen voor een kleur, het patroon van geluidsgolven met verschillende frequenties met de opgeslagen patronen voor bepaalde noten. Bijvoorbeeld: het oog meet een binnenvallende lichtstraal en bepaalt dat de golflengte van dat lich 700nm is. Dat signaal wordt naar de hersenen gestuurd, die dan gaan kijken van 'hmm.... 700nm, even kijken.... Ja! Dat is de kleur rood'. In dat soort bewerkingen is het brein gespecialiseerd, het doet niks anders dan patronen herkennen. Dat heeft als voordeel dat we makkelijk kunnen communiceren (we kunnen immers makkelijk patronen herkennen en daar labels (kleuren, toonhoogtes, etc) aan hangen die we door kunnen geven aan elkaar. Het heeft als nadeel dat het brein soms patronen meent te herkennen die geen patronen zijn. Zoals de 'stemmen' in EVP. Het zijn geen stemmen, maar simpelweg elektromagnetische 'draaikolken' die enigzins lijken op stemmen. Ons brein komt dan al snel tot te conclusie dat het stemmen zijn, omdat het zo graag patronen herkent.

27-03-09 07:59:00 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Oké... duidelijk verhaal ikke. Bedankt!

03-04-09 01:39:27 - Quote! - @eM!nence
eM!nence
Senior lid

WMRindex: 822
OTindex: 112
Wnplts: Amsterdam
Ik wilde het topic eigenlijk niet openen omdat ik dan gelijk weer al me aandacht hierop ga vestigen. Veel te onbereikbaar om over na te denken maar toch zo interessant.

Ik zou het wel onwijs tof vinden als het inderdaad bestaat in enige vorm.

Ik denk echter dat die opnames (voor zover niet met opzet gefaked), toch vooral geluiden zijn die wij nogal makkelijk interpreteren als woorden. Natuurlijk kun je geluiden opvangen uit de atmosfeer (ga na wat we er allemaal doorheen zenden of hebben gezonden). Maar of het dan direct gaat om pure stemmen etc. ik vraag het me af.

Ik laat me alweer helemaal gaan.. dus ik ga maar slapen anders wordt het nachtwerk.

20-04-09 21:23:29 - Quote! - @MichelZ
MichelZ
Erelid


WMRindex: 742
OTindex: 2.791
S
Ik snap je bezorgdheid om meeslependheid eM!nence... Dat is juist de reden dat ik er over begon! Ben wel weer wat wijzer geworden, maar ik vraag me nog steeds af waarom je juist op "ruiszenders" extra geluiden hoort...

Op digitale, of vaste zendfrequenties hoor je die ruis niet (mits je ontvangst goed genoeg is). Waar komt dan die extra ruis vandaan? Toch signalen? Van wie? Waarom? Boodschappen? Waarschuwingen? Nieuwe communicaties? Je ne sais pas :nee...

23-04-09 21:18:35 - Quote! - @eM!nence
eM!nence
Senior lid

WMRindex: 822
OTindex: 112
Wnplts: Amsterdam
Ik kan je wel vertellen dat bewezen is dat zo'n 1% van die ruis (nog lang niet alles en dit geldt ook voor 'sneeuw' op de tv), afkomstig is van de echo van de oerknal.
-
Best cool dat je dus in feite nog het effect van de oerknal kunt zien op je televisie als je op een lege zender instelt.

28-04-09 15:44:00 - Quote! - @DiPpO
DiPpO
Senior lid


WMRindex: 715
OTindex: 72
Het zou zelfs evengoed een Pulsar (snel ronddraaiende neutronenster) kunen zijn, hier werden in het verleden ook al radiosignalen van opgevangen.
Je kan het horen op 148 kilohertz (lange golf).

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven