Drie jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor de diefstal van een schaal vlees uit een horecagelegenheid in Heemskerk. De uitvoering van de vleesroof liet te wensen over, want dankzij een spoor van verloren stukjes vlees kon het drietal snel worden opgepakt.
De jongens sloegen kort na middernacht toe bij een eetgelegenheid aan het Bachplein. Toen medewerkers de diefstal ontdekten, gingen ze op zoek naar de daders. Dat bleek eenvoudiger dan gedacht, want op hun vlucht waren zij de nodige stukjes vlees verloren.
Het spoor van vlees leidde de medewerkers uiteindelijk naar een schuur in de Rameaustraat. Daar zaten twee jongens het vlees gulzig te verorberen. Toen de politie ter plaatse was, kwam een derde verdachte op een snorfiets aangereden.

Bij het zien van de politie sloeg hij op de vlucht, maar kon kort daarna alsnog worden aangehouden. Ook de twee anderen zijn opgepakt. De drie zijn 16, 16 en 17 jaar oud en komen uit Beverwijk, Heemskerk en Alkmaar. De politie onderzoek de diefstal.