De gemeente Den Haag heeft een advocatenkantoor in de arm genomen om iets te doen aan overlast door Pokémon-jagers op Kijkduin. De badplaats heeft al weken te lijden onder duizenden Pokémon-vangers.

Vele duizenden mensen, jong en oud, proberen in de duinen, op het strand en op het Deltaplein de virtuele figuurtjes te vangen. In het spel moeten virtuele beesten worden gevangen. Dat kan in het hele land, maar in Kijkduin zitten er relatief veel. Ook zijn daar veel unieke diertjes.

Eerdere pogingen van de gemeente om met de maker van Pokémon Go, Niantic Labs in San Francisco, afspraken te maken over een vermindering van het aantal figuurtjes in Kijkduin, liepen op niets uit. "De gemeente doet nu een dwingend verzoek'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Omwonenden klagen over onveilige situaties rond bussen, over zakkenrollers en achtergelaten rommel. Daarnaast plassen spelers in portieken en proberen ze overal stroom weg te halen voor hun snel leeglopende mobieltjes. "Zelfs lantaarnpalen worden gesloopt om stroom af te tappen", zei een gemeentewoordvoerder eerder tegen RTL Nieuws.

Pokémon-jagers trekken soms 'als een kudde op hol geslagen bisons' door het duingebied. "De handhavers waarschuwen mensen geregeld en hebben ook al bekeuringen uitgedeeld.''