Een snikheet dak en twee honden die heen en weer sprongen omdat ze hun poten verbrandden. In het Amerikaanse Newark heeft de politie twee dieren gered die in de brandende zon waren achtergelaten.

Een voorbijganger zag de dieren en begreep dat ze pijn hadden. Hij schakelde de politie in. De hulpdiensten troffen op het dak een Yorkshire terriër en een pitbull aan. De dieren sprongen op en neer van de pijn.

Het was zo warm in de zon dat het teer op het dak kookte. De temperatuur liep die dag op naar 35 graden, is te lezen op ABC News.

De terriër had z'n achterste en zijn staart verbrand. De pitbull was door het bloedhete teer heen gerold en zat over zijn hele lijf onder de brandwonden. Ook de poten van de dieren waren verbrand.

Een reddingswerker concludeert vanwege oude uitwerpselen die op het dak werden aangetroffen, dat de honden er al lange tijd zaten. Op het dak was geen enkele schaduw en er was ook geen water. Van wie de honden zijn is onduidelijk.

Direct na hun redding zijn de gewonde dieren naar een kliniek gebracht. De terriër zit inmiddels in de opvang, de pitbull heeft nog meer verzorging nodig maar is daarna in ieder geval verzekerd van een baasje: één van zijn redders wil hem graag adopteren.