Zelfs voor vrouwen die geen transgender zijn, maar er misschien een beetje mannelijk uitzien, is een Amerikaans toilet geen veilige plek. Dat ondervond Aimee Toms in de wc van een supermarkt. Maar zij liet het er niet bij zitten.

In de VS is een discussie losgebarsten over transgenders nadat de staat North Carolina bekend had gemaakt dat het mannelijke transgenders wil weren uit vrouwentoiletten.

De 22-jarige Aimee Toms is geen transgender, maar een vrouw zag haar er wel voor aan. De vrouw vroeg haar de vrouwen-wc in de Walmart-supermarkt direct te verlaten omdat ze er niet zou horen. Toen ze dat weigerde, liep de vrouw boos weg. "Ze zei dat ik walgelijk was."

Toms was geschokt en deed haar verhaal op Facebook: "De mensen hebben onterechte angsten. Dit is niet iets om zo boos over te worden." Ze doet verder een pleidooi dat ze het belachelijk vindt dat transgenders op deze manier worden behandeld. "Er is nog nooit iemand misbruikt door een transgender in een wc. Deze mensen zijn wie ze zijn."
Filmpje