Op het eerste gezicht lijkt het een normale selfie, zoals er elke dag miljoenen worden gemaakt. Maar wie beter kijkt, ziet dat er iets niet klopt aan de foto. Hoe kan de vrouw in deze selfie ons ook in de reflectie aankijken?

De spookachtige selfie, zoals de Daily Mail hem noemt, is al meer dan 16.000 keer gedeeld op Twitter. Niemand begrijpt hoe het kan dat de vrouw met de hoofddoek in de camera kijkt, maar haar reflectie in het raam ook.

Wat het geheel nog vreemder maakt is dat het spiegelbeeld een andere gezichtsuitdrukking heeft dan de vrouw die recht in de camera kijkt. 'Is het een geest?', vragen twitteraars zich af. Of is het toch photoshop?

De foto werd oorspronkelijk geŁpload naar de site 9gag. Hij kan dus heel goed bewerkt zijn. Een andere verklaring die de ronde doet is dat er geen spiegel te zien is, maar een raam. Aan de andere kant staat een koppel dat sprekend lijkt op het paar dat een selfie maakt.

Ook worden vergelijkingen gemaakt met Voldemort, de kwade tovenaar die in de Harry Potter-boeken uit het achterhoofd van een personage groeit.
Foto