Op haar zeventiende werd de Franse Victoire Maçon Dauxerre in Parijs aangesproken door iemand van modellenbureau Elite. Hij voorspelde haar een modellencarrière à la Claudia Schiffer. Ze heeft het ternauwernood overleefd.
Met haar lengte van 1,78 en gewicht van 56 kilo was de mooie Victoire al extreem slank. Toch moest ze nog meer afvallen van het modellenbureau. Een dieet van drie appels per dag en eens per week een klein stukje kip zorgde ervoor dat ze acht maanden later nog maar 47 kilo woog.
Schokkend? Niet voor de modewereld. Ineens mocht ze meedoen aan de New York Fashion Week en stond ze op de cover van modebladen. Ze werd een succesvol model, maar was alles behalve gelukkig. Haar lichaam was op. Ze belandde maandenlang in het ziekenhuis, had haaruitval, lage bloeddruk en osteoporose. Ook geestelijk was ze een wrak. Ze deed zelfs een zelfmoordpoging.
Uiteindelijk kickte ze af van de slankheidswaanzin en bereikte weer een gezond gewicht. Ze gooide het roer om en werd actrice en schrijfster. In haar boek staat dat ze nog steeds de gevolgen merkt van haar extreem magere periode als model. “Jonge meisjes moeten beseffen dat modellen echt niet gelukkig zijn. Ze worden slecht behandeld. Het leven van een model is meestal allesbehalve een sprookje. Het is de hel”, besluit ze.
Foto