Een programmeur uit Los Angeles heeft een slimme manier verzonnen om van vervelende telefoontjes van telemarketeers af te komen. Hij ontwikkelde een robot die het gesprek van je overneemt tot de verkoper het opgeeft.

Het is voor velen een terugkerende irritatie: je wordt gebeld door een onbekend nummer, neemt toch maar op omdat je geen belangrijk gesprek wilt missen en je wordt 'beloond' met een verkoopgrage telefonist aan de andere kant van de lijn.

De robot neemt je deze gesprekken uit handen en als bonus mag je ook nog meeluisteren naar het resultaat. De beste manier om de marketeer door te sturen naar de bot, is om even net te doen alsof je niet degene bent die de beller zoekt, om vervolgens het belletje door te schaken naar een speciaal nummer.

The Jolly Roger Telephone, zoals de bot heet, werd ontwikkeld door Roger Anderson. Hij heeft een flink aantal zinnen zelf ingesproken die de bot kan uitspreken. Ze zijn er allemaal op gericht om de marketeer zo lang mogelijk aan de lijn te houden.

The Washington Post schrijft dat Anderson uiteindelijk heeft gekozen voor een bot die overkomt als een wat verwarde en snel afgeleide man, omdat dat het beste bleek te werken.

Op dit moment is de service alleen nog maar in de VS en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar, maar als het aan Anderson ligt wordt de dienst later ook in andere landen uitgerold. Inmiddels is Anderson een Kickstarterproject gestart om de dienst verder uit te breiden.

Op de site van Jolly Roger staat een redelijk hilarisch fragment, om een idee te geven wat je de achteloze verkoper kunt aandoen.
Filmpje