Na 34 jaar wordt de DeLorean weer in productie genomen. De auto die de basis vormde voor de tijdmachine in Back to the Future.

De DeLorean werd om twee redenen beroemd. Natuurlijk vanwege de rol die de auto speelde in de Back to the Future-films, maar ook omdat John DeLorean één van de meest spraakmakende figuren was uit de auto-industrie. Hij kwam in een complot met de FBI terecht rond cocaïne, brandde er geld doorheen alsof het niet op kon, en had relaties met Ursula Andress, Candice Bergen en Nancy Sinatra.

O ja, en hij leverde een auto die niet aan de verwachtingen voldeed. Hij was te zwaar (vanwege de roestvrijstalen buitenkant) en het motorblok kon dat gewicht maar met moeite vooruit krijgen. Maar wie klaagt over acceleratie als hij in een unieke auto ontworpen door Giugiaro rondrijdt, die Michael J. Fox naar 1885, 1955 en 2015 vervoerde.

Geen wonder dan ook dat een Amerikaanse ondernemer de rechten kocht om de auto weer op de markt te brengen. Dat heeft even geduurd omdat de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) geen onderscheid maakt tussen de grote en de kleine automakers. Daar is nu een nieuwe regel voor gekomen, waardoor DeLorean nog 300 auto's mag bouwen. Met dit keer meer keuze voor de koper als het gaat om aandrijving en hopelijk een beetje meer pit.