Je kunt wachten tot je de loterij wint (en meestal is dat wachten vergeefs) of je kunt het lot een handje helpen. Een Amerikaanse IT-er koos voor het laatste, vertelt het Belgische Knack.
De man werkte bij een bedrijf dat in 37 van de 51 Amerikaanse staten loterijen organiseert. En hij ontwikkelde een manier om het lot naar zijn hand te zetten.
Door te plaatsen van een rootkit in de random-nummergenerator slaagde hij er in winnende nummers te raden. Hij rommelde ook met de beveiligingscamera’s zodat deze zijn acties niet konden vastleggen.

Maar die straf kan nog wel eens hoger uitpakken. De FBI heeft nu aanwijzingen dat dit fraudemisdrijf niet het enige is die de man beging. Ook in de staten Colorado, Wisconsin en Oklahoma blijken bekenden van de man recent prijzen te hebben gewonnen voor een bedrag van in totaal 8 miljoen dollar. Een voormalig onderzoeker verklaarde vervolgens tegen Associated Press: “Het is aardig naïef te denken dat het bij die vier blijft.” De fraudepraktijken zijn mogelijk al aan de gang sinds 2011. Toen keerde de Hot Lotto Jackpot een bedrag van 1,2 miljoen dollar uit aan de eigenaar van een Texaans bouwbedrijf die volgens de politie een zakenpartner was van de verdachte.