Een New Yorkse priester wordt ervan beschuldigd jarenlang de schatkist van zijn parochies te hebben geplunderd. Met dat geld zou hij een sm-relatie met een man hebben onderhouden. De predikant is aangeklaagd door zijn parochie.

Priester Peter Miqueli (53) betaalde naar verluidt 1000 dollar voor iedere seks-sessie met zijn minnaar Keith Crist. Miqueli moest Crist aanspreken met 'Master' en diens urine drinken. Dat schrijft de New York Daily News.

De mannen deelden een huis ter waarde van 264.000 dollar in New York, zes jaar geleden contant betaald door Miqueli.

De godsdienaar zou onder meer geld hebben gebruikt dat was ingezameld voor de reparatie van een pijporgel. Ook wordt hij ervan verdacht inkomsten van een kerkelijke kringloopwinkel te hebben weggesluisd en Miqueli zou drugs hebben gebruikt die hij had gekregen van een parochiaan.

Miqueli besteedde het oneerlijk verkregen geld niet alleen aan seksuele escapades. Hij zou er ook vakanties naar Italië en Florida van hebben bekostigd. De priester wordt aangeklaagd door parochianen van zijn huidige kerk, maar ook door die van zijn oude kerk.

De advocaat die beide parochies vertegenwoordigt, zei dat de priester zich al zeker tien jaar schuldig maakt aan diefstal en wangedrag. "Het gaat om een miljoen dollar. Het is ongelofelijk dat het bisdom niet eerder signaleerde dat er iets niet klopte aan het gedrag van Miqueli."

De officiële aanklacht luidt dat Miqueli de regels van het aartsbisdom inzake donaties en giften brak en zo de schatkist van de parochie leegde. Geld dat wordt ingezameld tijdens de mis moet in een gesloten zak rondgaan en worden opgeslagen in een kluis. Daarna moet het worden geteld en geregistreerd door meer dan één trouwe parochiaan. Pas dan mag het op de bankrekening van de kerk worden gestort.

Miqueli stopte alle donaties in geopende zakken en telde het geld in zijn slaapkamer, waarbij hoge stapels contant geld zouden blijven liggen.

Woedende parochianen startten een petitie en eisten dat Miqueli zou aftreden. Inmiddels heeft hij dat ook gedaan.