Ene Justin Renel Joseph (33) uit New York City gaat het wereldberoemde Metropolitan Museum of Art aanklagen wegens ‘racisme‘. De in het museum tentoogestelde eeuwenoude schilderijen met daarop afbeeldingen van Jezus zijn namelijk een vorm van ‘kwetsend esthetisch witwassen’ aangezien Jezus wordt afgebeeld als ‘Ariër’ en niet als de lichtgetinte man met zwarte haren die Hij in werkelijkheid was (mits Hij ooit heeft bestaan). Volgens Joseph is dit racisme ‘voldoende reden de schilderijen te laten verwijderden’.

Joseph, zelf lichtgetint met zwarte haren, was helemaal ontdaan van vooral de racistische meesterwerken The Holy Family with Angels van Sebastiano Ricci, The Resurrection van Perugino, The Miracle of the Loaves and Fishes van Tintoretto en The Crucifixion van Francesco Granacci. Deze schilderijen hebben Joseph zo diep gekwetst dat hij er ’emotionele schade’ door heeft opgelopen.

In zijn bezwaarschrift aan de rechtbank heeft Joseph geschreven dat hij zich ‘verstoten en niet-geaccepteerd voelt door de maatschappij’ aangezien Jezus van zo’n groot belang is voor diezelfde maatschappij.

“Dit is extreme discriminatie. Ze hebben Zijn ras bewust aangepast zodat Hij er voor blanken esthetischer zou uitzien”, aldus Joseph.

Joseph is overigens ook zijn eigen advocaat dus de kans dat hij deze zaak wint is vooralsnog niet al te groot.

Het is nu slechts wachten tot ook in Nederland mensen zich gekwetst voelen door de blanke Jezus.