Een paar drankjes op je verjaardagsfeestje en dan midden in de nacht van je jeep een cabrio maken. Australiër Darren Hopkins had het beter niet kunnen doen.

Samen met vier vrienden ging Hopkins afgelopen zaterdag aan de slag met een snijbrander om het dak van zijn auto eraf te halen. Alles leek prima te gaan, vertelt Hopkins NT News. Uiteindelijk verloren ze hun interesse en ruimden ze alles op. Maar achterin de auto lag een matras te smeulen en dat hadden de mannen over het hoofd gezien. "We gingen terug naar binnen om nog een paar drankjes te doen. We draaiden ons om en opeens zagen we een enorme vuurbal aan de voorkant."

De mannen hoorden ook iets anders verontrustends: "De draden waren gesmolten en de auto begon zichzelf te starten."

En dan rijdt de auto weg
De auto kwam in beweging en reed een stukje de straat in. De feestgangers zijn het er nog niet helemaal over eens hoe ver de auto nou ging voordat die er definitief mee ophield. De een zegt zes meter, de ander 20 meter.

Hoe dan ook: het was tijd om achter de brandende auto aan te rennen en het vuur te doven. Dat lukte alleen niet zonder hulp, dus de brandweer moest gebeld worden.

Hopkins treurde niet erg om zijn auto: "Ik dacht dat het hilarisch was. Het is mijn enorme verjaardagskaars. Ik kon hem alleen niet uitblazen, ik moest de brandweer bellen."

De autoriteiten konden er niet zo hard om lachen. Maar de feestgangers komen er zonder straf vanaf, meldt agente Louise Jorgensen: "Helaas kun je niemand aanklagen voor het vernielen van je eigen bezit of voor domheid."