Airbus heeft het patent aangevraagd voor een supersnel vliegtuig, dat in een uur van Londen naar New York moet gaan vliegen. Daarmee is het toestel een stuk sneller dan voorganger Concorde, die er 3,5 uur over doet.

Airbus verwacht dat het toestel maximaal 4,5 keer de geluidssnelheid haalt en gemiddeld bijna 5.000 kilometer per uur vliegt. Het vliegtuig kan functioneren als privé-jet of om militairen te vervoeren. Er passen ongeveer twintig personen in.

De nieuwe Airbus heeft drie verschillende typen motoren. Om het vliegtuig van de grond te krijgen worden twee turbinestraalmotoren gebruikt die onder de romp zijn gemonteerd en een raketmotor die achterin het toestel zit.

De Airbus zal bijna verticaal de lucht ingaan zoals een Space Shuttle. Als hij eenmaal op hoogte is, nemen eenvoudigere stuwstraalmotoren die onder de vleugels zitten het over. Airbus suggereert dat het toestel zal worden aangedreven door verschillende soorten waterstof.

Zoals met veel van dit soort ideeën is de kans klein dat het vliegtuig echt in productie wordt genomen. De nieuwe technologieën kunnen echter wel worden gebruikt voor minder extreme ontwerpen.
Filmpje