HEINSBERG - De Duitse politie staat voor een raadsel. Net over de grens bij Roermond ontdekt de ene na de andere automobilist onder het rijden dat de wielmoeren loszitten. Er zijn nog geen gewonden gevallen.

Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Misschien heeft een monteur fouten gemaakt bij het vervangen van de wielen, misschien zitten er productiefouten in velgen. Maar de politie sluit ook niet uit dat iemand expres de moeren los draait.

Een vrouw ontdekte vorige week dinsdag dat het wiel linksvoor rare geluiden maakte. In een garage bleek dat de moeren los zaten. Een paar dagen later ontdekte een man een paar kilometer verderop dat ook zijn moeren los zaten. Ook daar ging het om het linkervoorwiel. Een andere man verloor zijn linkervoorwiel tijdens een ritje tussen Tüddern en Sittard. Hij bracht zijn wagen op tijd tot stilstand met de drie overgebleven wielen en bleef ongedeerd.

De Duitse politie vraagt mensen om direct alarm te slaan als ze merken dat er iets niet in de haak is. Als ze zelf de moeren aandraaien, zijn er geen sporen van mogelijke daders meer te vinden.