Als jij je bij het lezen van de titel afvroeg wat er ironisch is aan het feit dat de NS een stel een boete geeft voor het te laat instappen, dan zal ik dat bij deze toelichten: De Nederlandse Spoorwegen hebben namelijk een reputatie opgebouwd regelmatig te laat te vertrekken. In dit geval veroorzaakte een stel een korte vertraging, doordat ze na het laatste fluitsignaal waren ingestapt en hun papieren tasje vast kwam te zitten tussen de deuren. De deuren moesten opnieuw worden geopend en dat kostte natuurlijk tijd. Bij de NS is tijd (blijkbaar) geld en dus werd het stel op de bon geslingerd.

De NS wil niet reageren op het geven van deze boete, maar volgens een woordvoerder kan zo’n boete opgelegd worden bij ‘ernstige verhindering’ van het treinverkeer.

“Het is heel gevaarlijk om na het fluitje in te stappen en bovendien is het verboden. In het verleden zijn daar ernstige ongelukken mee gebeurd.”

De Amsterdamse Sue-Yin en haar vriend hebben volgens de NS de wet overtreden, toen ze na het laatste fluitsignaal de trein instapten. Zelf vinden ze de boete nergens voor nodig, aangezien er maar een klein stukje papier van het tasje tussen de deur is blijven zitten en de deur dus gesloten had kunnen blijven. Sue-Yin is van plan om vandaag bezwaar te maken tegen de bekeuring. De NS geeft aan de boete zelf intern te gaan onderzoeken.