Agnes Oosterboer uit Hellevoetsluis mag haar was niet meer op het balkon hangen. Dat heeft zij van haar huisbaas te horen gekregen.

”Er zitten van die ijzeren frames aan het plafond van mijn balkon, waar ik waslijnen tussen heb gespannen. Daar hang ik mijn was op. Niets mis mee, volgens mij.” Maar daar dacht de opzichter van huisbaas Maasdelta deze week anders over. Hij eiste dat de was weg werd gehaald. Nu de flats worden opgeknapt ogen volle waslijnen erg ontsierend. ”Die man was niet voor rede vatbaar”, zegt Oosterboer tegen het AD.

”Mijn was buiten hangen, dat was niet meer van deze tijd. Iedereen heeft tegenwoordig een wasdroger, zo werd me verteld. Maar door de was buiten te drogen , bespaar ik stroom. En het ruikt ook altijd zo lekker fris als je het buiten hangt,” legt Oosterboer uit.

Volgens Agnes ontsieren de schotelantennes de flatgebouwen. ”Laat ze die weghalen”, zegt Oosterboer. Volgens de zegsman van Maasdelta gaat dat ook gebeuren. ”Alles wat buiten het balkon hangt of is bevestigd, moet eraf, nu we de flats een netter aanzien geven”, zegt Steven Pauw. Het verbieden van de waslijn hoort daar volgens hem niet bij. ,,Dat is mensen hun eigendom.” Maar Pauws collega’s handelen anders, zo weet hij sinds gisteren. ,,We gaan binnenkort om de tafel om alles te stroomlijnen.”

Agnes laat de was nu lekker hangen. ”Ik haal ‘t nu expres niet meer weg,” zegt ze.