Veel mensen zijn als de dood voor spinnen. Hun grootste nachtmerrie: een spin in hun slaapkamer. Hoe kun je ooit slapen als je weet dat er ‘s nachts een spin op je kussen of in je mond kan kruipen? Voor de 17-jarige Charley kwam deze nachtmerrie vorige week uit. Ze was zich aan het klaarmaken om naar bed te gaan, toen een spin zijn tanden in haar schouder zette. Tot zeven keer toe.

‘Bah’, zal je misschien denken. ‘Maar gelukkig gebeurt dat alleen aan de andere kant van de wereld’. Niets is minder waar. Charley woont in Engeland. In haar slaapkamer zit waarschijnlijk een nest met zwarte weduwes. Deze spin wordt een enkele keer ook in Nederland gevonden.

Charley was klaar om in bed te stappen, maar voelde opeens een helse pijn in haar schouder. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht toen ambulancebroeders erachter kwamen dat Charley een onregelmatige hartslag had gekregen van de beten.

“Mijn arm doet nog steeds pijn en is helemaal heet”, vertelt Charley.

Mijn ouders hadden op zijn minst 20 minuten nodig om me te kalmeren, ik was alleen maar aan het schreeuwen.
Het is echt mijn ergste nachtmerrie, want ik haat spinnen”. Ze slikt nu antibiotica en hoopt dat haar arm snel weer de oude wordt.

Een spinnenexpert heeft de familie verteld dat de spin waarschijnlijk Charley’s kamer heeft uitgekozen als verblijfplaats, omdat haar muren zwart zijn geverfd en de boiler in haar kamer staat, waardoor het altijd warm is.
Foto